Külmsupp okroška

Venepärane külmsupp sobib kuuma suvepäeva söögiks. Kasuta selle tegemisel turult ostetud venepärast või A Le Coqi kalja. Kindlasti ei sobi siia kaljajook!

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

5 tk keedetud värsket kartulit

2 tk keedetud porgandit

2 tk väikest kurki

10-12 tk redist

punt sibulapealseid

3 tk keedetud muna

1 sl sinepit

2 tl suhkrut

1 tl soola

1 l kalja

Serveerimiseks:

hapukoort

hakitud tilli

hakitud peterselli

Valmistamine

Lõika kartul, porgand ja kurk väikesteks kuubikuteks ning redised õhukesteks viiludeks. Haki roheline sibul.
Koori munad ja eralda munavalged kollastest. Tükelda munavalged. Hõõru munakollased sinepi, soola ja suhkruga ühtlaseks kreemiks, sega hulka roheline sibul. Lisa porgand, kurk ja munavalged.
Vahetult enne laualepanekut kalla peale kali.
Serveeri hakitud tilli, peterselli ja hapukoorega.

Retsept ilmus ajakirjas Pereköök (juuli 2010)
LISA KOMMENTAAR