Koostisosad

1 värske kapsapea

vett

Täidis:

5 dl aedviljapuljongit

1-2 dl täistera- või tavalist riisi (keeduriisi u 2-4 dl)

250 g veisehakkliha või taisemat seguhakkliha

2 hakitud sibulat

2 riivitud toorest väiksemat peeti

1 muna

1 tl kuivatatud majoraani

1 tl kuivatatud basiilikut

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika kapsalt juurikas ning pane kapsapea potti. Kalla peale niipalju vett, et kapsas oleks kaetud. Keeda kapsast ja eralda järk-järgult kapsalehed.

Tõsta pehmenenud kapsalehed lauale ja eemalda paksud leherootsud. Peenesta sisemised väiksemad lehed täidise sisse.

Keeda riis aedviljapuljongis pehmeks.

Sega keedetud riis, hakkliha, lisa hakitud sibul, riivitud peet, peenestatud kapsas, muna ja maitseained.

Laota kapsalehed kergelt kohakuti ahjuvormi. Kata täidisega ja keera kapsalehed ümber täidise, nii et saad suure hiidkapsarulli.

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 1,5 tundi, kuni kapsarull on kuldne ja küpsenud.

Nipid ja soovitused:

  • Kui soovid vegetaarset kapsarulli, siis asenda hakkliha sama koguse riivitud porgandi või juursellergia.
  • Riis asemel võib kasutada terveid odrakruupe või purustatud odratangu. 
  • Algretseptis oli 2 dl keetmata riisi, 250 g taist veisehakkliha, 2 muna ja 3-4 peeti. 

Retsept on mugandatud Soome kaalujälgijate lehelt (Jättikaalikääryle), retsepti tuunis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 01.02.2022 10:59

Meile maitses!