1 värske kapsapea
vett
Täidis:5 dl aedviljapuljongit
1-2 dl täistera- või tavalist riisi (keeduriisi u 2-4 dl)
250 g veisehakkliha või taisemat seguhakkliha
2 hakitud sibulat
2 riivitud toorest väiksemat peeti
1 muna
1 tl kuivatatud majoraani
1 tl kuivatatud basiilikut
soola ja musta pipart
Lõika kapsalt juurikas ning pane kapsapea potti. Kalla peale niipalju vett, et kapsas oleks kaetud. Keeda kapsast ja eralda järk-järgult kapsalehed.
Tõsta pehmenenud kapsalehed lauale ja eemalda paksud leherootsud. Peenesta sisemised väiksemad lehed täidise sisse.
Keeda riis aedviljapuljongis pehmeks.
Sega keedetud riis, hakkliha, lisa hakitud sibul, riivitud peet, peenestatud kapsas, muna ja maitseained.
Laota kapsalehed kergelt kohakuti ahjuvormi. Kata täidisega ja keera kapsalehed ümber täidise, nii et saad suure hiidkapsarulli.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 1,5 tundi, kuni kapsarull on kuldne ja küpsenud.
Retsept on mugandatud Soome kaalujälgijate lehelt (Jättikaalikääryle), retsepti tuunis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Hiidkapsarull