3 suurt sibulat (350-400 g)
4 sl õli
1 dl kuuma vett
100 g kontsentreeritud tomatipastat
1 l kuuma veiselihapuljongit
10 tera musta pipart
2-3 hapukurki
250 g doktoriviinereid vm häid viinereid
300 g Krakovi p/s rõngasvorsti
soovi korral praejääke
Serveerimiseks:Saaremaa 20% hapukoort
Lõika sibulad pikuti neljaks ja seejärel iga sektor õhukesteks viiludeks. Kuumuta potis õli, lisa sibulad ning prae mõned minutid tasasel tulel, kuni sibul pehmenema hakkab. Lisa kuum vesi, pipraterad ja loorberilehed ning hauta tasasel kuumusel umbes veerand tundi, kuni sibulamass on pehme ja kuldkollane.
Lisa tomatipüree ja hauta tasakesi veel mõned minutid. Lisa puljong, pikuti poolitatud ja õhukeselt viilutatud hapukurgid, tükeldatud suitsuvorst, viinerid ja soovi korral ka praejäägid. Lase seljankal aeglaselt keema tõusta, siis alanda kuumust ja lase kaane all 10 minutit tasakesi podiseda.
Soovi korral tõsta loorberileht vahukulbiga välja. Maitsesta lõplikult, soovi korral lisa veidi sidrunimahla.
Tõsta igale portsjonile paksu hapukoort.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
See mu lemmik supp, eile tegin. Seljanka on hea supp.:)
meeldis!
Meie perele meeldis ka väga ja teeme veelgi seda suppi :)
Super! Tuleb kindlasti kordamisele :)
Hapukurgi asemel kasutasin marineeritud kurki, tomatipasta asemel ketšupit ja lisasin ka kaks kartulit, tuli väga maitsev.
kas kartulit ka ikka lisada?
Seljanka sisse kartul ei käi.
maitse asi
Kui paned kartuli, siis on tegemist koduse seljankaga.
Minu arvates ei muuda rohkem sibulat ja vähem liha üht suppi sugugi eestipärasemaks! Vähendasin sibula kogust ja lisasin ikka kartulit ka. Sai hea supp.
Mina lisasin 500g tomatipastat (100g jääb kuidagi lahjaks) ja 1 sibula rohkem, tuli päris hea :)
Mina tegin Ka elus esimest korda selle õpetuse järgi (keetsin küll veiseliha) ja no ülimaitsev, aitäh!
Puljong keeta veest (umbes 3 l) ja sea ribist (umbes 1kg, osta turult), koorides keemaminekul vahu ja lisades seejärel umbes 10-15 terapipart, 3-4 loorberileht ja kuhjaga teelusikatäis soola. Jätkata tasasel tulel keetmist, kuni liha on nii pehme, et tuleb ribikontide küljest lahti. Liha puhastada kontidest ja tükeldada. </br> Puljong kurnata.</br> 300 g suitsuvorsti, 300 g sinki, 0,5 kg viinereid, 2-3 hapukurki ja 3-4 sibulat tükeldada. </br>Õlis praadida sibul klaasjaks, lisada tomatipüree ( umbes 200 g) ja veidi ketšupit ning jätkata kuumutamist. Viimasena lisada tükeldatud hapukurk. Segu kallata puljongisse, kuhu varem on lisatud ka 2 loomaliha kuubikut (päris hea on Prismast saadav Rainbow) ja tükeldatud sink, vorst, liha ning viinerid. Maitsestada soola, tšillipipra (umbes 0,5 tl) ja suhkruga (4-6 tl). </br>Supis peab olema tuntav nii pipra kibedus (õige vähe) kui ka natuke magus maitse. Serveerimisel võib suppi panna ka kivideta Kalamata kivideta musti oliive (Delphy) ja supilusikatäis hapukoort.</br>
Kindlasti parim variant neist kõigist
Tegin just Gurmaani õpetuse järgi esimest korda elus seljankat. Tegin pool kogust, aga ikka tuli suur potitäis imemaitsvat suppi. Aitäh!
Mulle väga meeldis, alles hiljuti tegin seda suppi esimest korda ja läheb kindlasti kordamisele.
Kiidan gurmaani ribilihaga seljankat.
See supp seostub alati külma ilma ja suusamäega :) Vist sellepärast sõid ka lapsed hea meelega. Mul sai ainult veidi piprane.
Minu 2012. a. tehtud pildike:
Lisaksin mõned mustad oliivid ka, siis oleks perfecto:)!
Väga hea supp tuli! Mul ei olnud küll neid õigeid asju aga polnud viga. Nii suur supiisu oli, et võtsin pool rõngast Saaremaa krakovit, tüki Maasinki ja tomatipasta asemel suurema purgi kooritud tomateid ning kanapuljongikuubikuid.
Minu lemmik supp.
Mina lisan keetmise viimases järgus veel ka kurgimarinaadi, saab veel maitsvam.
See on supp, kuhu pannakse kõik peo ülejäägid ja alati saab väga hea, lõpuks tuleb potti lisada veel sorts valet viina :-) Head isu!ja Head uut 2019 aastat! :-)
Maitsestamisel ära unusta suhkrut - see annab supile eriti mõnusa maitsenüansi. Ka meie pere söömapühade järgne keedus.
Hea supp tuli
Söödav.
Super, väga maitseb, nagu p3ab olema!
Eestipärane seljanka
Eestipärase seljanka mõnusus rajaneb mitte tavapärasele suurele lihavalikule, vaid hästi läbi haudunud suurele sibulakogusele.
Vahendid kokkamiseks ning lauakatmiseks leiate kauplusest Apelsin.