Grillitud luts punapeediga

Veidi teistsugune viis küpsetatud kala serveerimiseks.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g lutsu fileesid

2 sibulat

4 väiksemat peeti

4 tk kartulit

võid

1 soolakurk

2 sl kappareid

kimp hakitud siledalehelist peterselli

2 dl valget veini

soola ja musta ja valget pipart

Serveerimiseks:

1.5 dl paksemat hapukoort

1 sl Dijoni sinepit

Valmistamine

Haki sibul. Koori peedid ja kartulid ning lõika kuubikuteks. Prae väheses võis poti sees klaasjaks. Lisa vein ja hauta tasasel tulel küpseks. Lisa kurgikuubikud, kapparid ja petersell. Maitsesta pipraga ja vajadusel lisa soola.

Pintselda lutsufileed kergelt sulavõiga ning küpseta 220-kraadises grillahjus paar minutit. Maitsesta kergelt soola ja pipraga.

Jaota punapeedisegu taldrikutele, tõsta peale kalafileed. Kaunista maitserohelisega ja serveeri sinepiga maitsestatud hapukoorega.

Retsept on soomlaste Herkut.net lehelt. 

LISA KOMMENTAAR