Hakkliha-okravorm

Hakkliha-okravorm sobib karrikastme ja keedetud riisiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

200 g hakitud šampinjone

25 g võid

200 g taist (sea-)hakkliha

2 sl nisujahu

1 hakitud sibul

100 g kodujuustu

soola ja musta pipart

125 g okrat (u 10 tk)

1 l vett

1 tl jämedat soola

Valmistamine

Pruunista seened võis kuldseks, jahuta.
Sega hakkliha jahuga, lisa sibul, kodujuust, sool ja pipar. Lisa praetud seened hakkmassile.
Pese okrad ja eemalda otsad. Pane soolaga maitsestatud keeva vette ning blanšeeri umbes 1 minut.
Pane pool hakkmassist võitatud liitrisesse pasteedivormi. Laota peale okrad (1 jäta kaunistuseks). Kata ülejäänud hakkmassiga, peale aseta kaunistuseks okra.
Kata vorm küpsetuspaberiga ja küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 50 minutit.

Nipid ja soovitused:

  • Okra asemel võib võtta 200 g keedetud porrurõngaid.

Loe veel:

Retsept on pärit taanlaste "Karolines Køkken" retseptivihikust (Urtefars med okra). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 29.11.2009 10:55

Täitsa huvitav. Maitsel polnud ka viga.