1 kg tomatit
500 g sibulat
1 dl suhkrut
5 tl soola
10 tera musta pipart
5 tera nelki
1-2 sl 30% äädikat
Lõika tomatid sektoriteks ja sibulad ratasteks. Laota tomatisektorid paksupõhjalisse potti ja keeda 10 minutit.
Lisa sibularattad, suhkur, sool, pipar ja nelk ning keeda tasasel tulel veel 10-20 minutit, kuni osa vedelikku on arustunud.
Lisa äädikas* ja tõsta hoidis seejärel kohe steriliseeritud purkidesse.
Keera kaaned kinni ja säilita jahedas.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Meie pere lemmik!
Ei olnud minu maitse.
Väga hea sai, suhkrut ja äädikat lisasin oma maitse järgi ehk pisut rohkemgi kui retseptis.
Palju vett tuleks panna selle koguse juures?
Vett pole vaja kuna tomatitest tuleb ja osa keeb veel ära ka
Mina valan vee ära, mis esialgu tuleb tomatite alla.
Meie pere lemmik. Ma lisan sinna veidi rohkem suhkrut ning täiendavalt ka retseptikoguste kohta 5 tera vürtsi.
Väga hea sai. Lisasin 1 spl äädikat ka, kuigi vist isegi poleks vaja olnud, aga keedukartuliga näiteks mõnus:)
Tegin tänavu nii, et peenestasin nii tomatid kui ka sibulad köögikombainis (kasutasin lõiketera). Toidutegemisel on nii seda isegi lihtsam kasutada.
kiidan ka väga, pere sööb hea meelega
nelk ei sobi sinna sisse, muidu väga hea.
lisasin veidi enam suhkrut 6 tera vürtsi, noa otsatäie ingverit ja purustatud kardemoni topeltkoguse retsepti peale ja tuli imemaitsev, pisut aasiapärane ja just hea külmadeks talveõhtuteks, et hing ja ihu soojaks saada. Suur tänu hea retsepti eest!
Suhkrut panin poole vähem, sest tundus liisuur kogus ja ei kahetse. Ikka veidi magusam tundub kui vaja...
Nõustun. Ja mõistan,et sõltub tomatitest jne, aga ääääretult magus sai. Proovisin happe ja vürtsiga timmida,kuid siiski sel korral ei julge öelda,et kasutust leiab....
ahjaa, ädika asemel panin 2 spl tumedat balsamikut.
sellest saab väga hea külma kastme, kui segada majoneesiga !
Minu lemmik!
Väga maitsev!
Oleksin pidanud kommentaare enne valmistamist lugema, sest tõepoolest nõustun- suhkrut tuleks vähem panna (minu maitsele). Aga lõhnab väga hästi ja järelmaitse on hea!
Kerttu, eks see olene tomatite hapususest ja sibulate vängusest. Mina panen alati detsiliitri ehk 85 g. Ülal on ka kommentaar, kus lisati rohkem suhkrut, nii et arvamusi on seinast seina :)
Väga hea asi, mu lemmik juba lapsestsaati, kuigi muus toidus ma lapsena oli sibulat ei talunud, hirmsad kõrvetised tekkisid. Ma ise ei tükelda tomatit ja sibulat jämedalt sektoriteks ja ratasteks ega ka liiga peeneks, lõigun teravate köögikääridega parajateks juppideks. Suhkrut panen tõesti palju vähem, ja ma ei keeda kõigepealt ainult tomateid, vaid panen kõik (peale happe) korraga podisema. Keedan ka algul vähem aega, sest purki pannes veel pastöriseerin neid purke keeva vee potis, kaaned lahtiselt peal (no nagu seeni sisse tehakse), siis keeran kaaned kinni ja panen kaaneosa allapidi soojapidava räti sisse jahtuma. Seekord ma katsetan uutmoodi, äädika asemel panen laimimahla, pole aimugi, et kuidas sobib, eks näi... Ma ei vala ka tomatitest tulevat liigset vedelikku ära, kuigi seda tuleb tõesti purkipanemiseks liiga palju, aga kuna see tomati ja maitseainete vedelik on ka nii hea, siis panen selle selleõhtu toidu sisse. Aitäh muidugi hea retsepti eest, ma ei mäletanudki koguseid enam, polnud ammu teinud.
Väga maitsev, parasjagu magus-hapukas, mõnusalt krõmps sibul, hea ka niisama süüa, mitte ainult toiduvalmistamiseks. Kasutasin moosisuhkrut, et muidu tuleb äkki liiga vesine, aga ei tea, kas tegelikult vahet on.
Ehkki maitsete üle ei vaielda, kuid siiski soola on liiga palju. 2-3 teelusikatäit oleks normaalne.
Panin 1 tl ja mulle tundus isegi siis juba piiri peal.
Laste ujumisprillid on ka sel hooajal ühed tänuväärsed asjad sibula lõikumisel :D Mina kutsun seda ämmamoosiks :)
Sibula-tomatisalat
Nami-Nami eestvedaja Pille ema Helju retsept, mille järgi on Pille perekonnas juba aastakümneid kasvuhoonest korjatud tomateid sisse tehtud. Niisama maitsev lisand prae juurde, aga samahästi saab seda sibula-tomatisalatit kasutada suppide-kastmete-hautiste põhjana.