Udon-nuudlid shisoga

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1.5 l kanapuljongit

30 g bonito-helbeid

3 sl sojakastet

1.5 sl marineeritud ingverijuurt

60 g enokitake e. enoki seeni

400 g pakk värskeid udon-nuudleid

2 röstitud ja purustatud nori-lehte

Serveerimiseks:

3 õhukeselt viilutatud talisibulat

shiso-lehti ehk hiina basiilikut või münti

Shichimi Togarashi (7 vürtsi segu)

Valmistamine

Kuumuta potis kanapuljong bonito-helvestega peaaegu keemiseni. Vahetult enne keemahakkamist kurna puhtasse potti. Viska bonito-helbed minema. 

Lisa sojakaste, hakitud marineeritud ingver ja enoki seened. Lisa nuudlid ja keeda umbes 2 minutit, kuni nuudlid on kuumenenud. Lisa merevetikas.

Jaota nuudlid nelja supikausi vahel, kalla peale kanapuljong ning kaunista talisibula, shiso-lehtede ja seitsmevürtsiseguga.

Episood: Japanese Flavours, Christine Cushing Live

LISA KOMMENTAAR