värsket ingverijuurt
1.2 dl jaapani riisiäädikat
0.5 dl vett
1.5 sl suhkrut
Võta nii suur ingverijuurejupp, mille koorimisel saad umbes 100 g ingverit.
Koori ingverijuur ja aseta sügavale taldrikule. Puista peale soola ja lase üle öö seista (see tõmbab ingverijuurest vedeliku välja).
Järgmisel päeval loputa ingverijuur. Lõika umbes 3 mm paksusteks viiludeks, pane vette ja keeda 1 minut. Kurna ingveriviilud hoolega ja pane kuuma steriliseeritud purki.
Kuumuta riisiäädikas, vesi ja suhkur keemiseni. Vala keev marinaad ingveriviiludele ja kaaneta purk õhukindlalt steriliseeritud kaanega.
Lase jahtuda. Ingveriviilud värvuvad umbes nädalaga kenasti roosaks. Säilita külmkapis, serveeri sushi või sashimi juurde.
Sushiingver säilib külmikus kinnises purgis umbes kuu aega.
NB! Kasutada tuleb kindlasti just riisiäädikat - teisi äädikaid kasutades ei muutu ingveriviilud roosaks!
Tahtsin küsida, et kui kaua on marineeritud ingver avatud purgis söömiskõlbulik?
Minul on küsimus, et kui vesi koos maitseainete ja äädikaga koos keema ajada, kas siis äädika mõju kaduma ei lähe!? Kui kurkidele marinaadi teen siis lisan äädika kui vesi enam ei kee...
Marineeritud ingver