Udon-nuudlid seente ja tofuga

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

100 g šiitake seeni

100 g (lehter-) kukeseeni vm mahedaid seeni

200 g kõvemat tofu juustu

100 g pesa- ehk šalottsibulat

0.5 dl murulauku

200 g udon-nuudleid

2.5 cm jupp värsket sidrunheina

tilk õli

Supileem ehk dashi:

1 l aedviljapuljongit

1 sl heledat miso-pastat

60 g värsket ingverijuurt

20 g kombu't ehk merikapsast

2 sl mirinit ehk magusat riisiveini

vajadusel sojakastet

Valmistamine

Kuumuta aedviljapuljong keemiseni. Lisa misopasta ja hakitud ingverijuur. Kuumuta uuesti keemiseni. Lisa mirin ja kombu. Tõsta pott tulelt ja lase umbes 6 tundi jahedas maitsestuda. Kurna leem läbi sõela.

Keeda udon-nuudlid.

Tükelda seened, tofu, sibul ja murulauk.

Prae seened kergelt wok-pannil õlis. Lisa sibul, tofu ja murulauk. Kalla peale kurnatud leem.

Lisa tükeldatud sidrunhein ja kuumuta keemiseni.

Jaota keedetud udon-nuudlid kaussidesse, kalla peale puljong.

Serveeri kuuma sakega.

Retsept pärit Ruokala.tv veebilehelt (Kulhoruokaa, Sieni-tofu udon)

LISA KOMMENTAAR