Krevetipaella

Paellat võib teha kas krevettide ja rannakarbilihaga või kasutada mereandide kokteili, kus mõlemad olemas on.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

50 g võid

2 punast paprikat väikeste kuubikutena

4 diagonaalselt tükeldatud talisibulat (u 100 g)

2 dl ümarateralist riisi (u 160 g)

näpuotsaga safranit

3 dl aedviljapuljongit

500 g sulatatud koorimata krevette või 400 g mereandide kokteili või 250 g rannakarbiliha

1 tl meresoola

purustatud musta pipart

1 sidrun

Valmistamine

Sulata pool võis suurel pannil tugeval kuumusel, aga ära pruunista! Lisa paprika ja talisibul ning prae 1 minutit. Pane paprika ja sibul kõrvale.

Lisa ülejäänud või ja sulata. Lisa riis ja safran ning prae 30 sekundit. 

Lisa puljong ning hauta tasasel tulel kaane või fooliumi all umbes 15 minutit, kuni riis on küps.

Lisa praetud paprika ja sibul ning kooritud krevetid, maitsesta soola ja pipraga.

Kuumuta läbi, maitsesta. Lisa sidruniviilud ning serveeri pannilt.

Kõrvale paku krõbedat saia.

NB! Krevettide asemel võib kasutada konservitud sinikarpe (u 250 g, siis lisa vähem soola).

Retsept on taani retseptivihikust Karolines Køkken: Mad! (Paella med rejer). Pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 18.11.2008 21:56

Väga maitsev! :)

Ilse
postitatud 03.06.2013 10:16

Kasutasin külmutatud rannakarpide liha ja krevetid on lihtsalt kaunistuseks, no maitset annavad ikka ka muidugi :). Väga-väga maitsev sai !

Hexy
postitatud 05.06.2015 18:58

Maitsev ja lihtne, mina kasutasin marineeritud rannakarpe.

ukosk
postitatud 12.01.2018 19:35

Tõeliselt maitsev paella ja nii lihtne teha, valmib ise. Meie pere suur lemmik. Lisaks näeb väga efektne laual välja!