Väikesed tuunikalakotletid

Konservitud tuunikalast väikesed kotletid. Serveeri remulaadi, marineeritud kurkide ja täisterarukkileivaga.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 veega tuunikalakonserv (ca. 185 g)

1 muna

0.5 dl peenestatud sibulat

1 hakitud küüslauguküüs

1 dl hakitud värsket peterselli

soola ja musta pipart

100 g hapukoort või toorjuustu

3 sl riivsaia

5 g võid praadimiseks

Valmistamine

Nõruta tuunikalakonserv. Sega kausis muna, sibula, küüslaugu, peterselli, soola ja pipraga. Lisa hapukoor/toorjuust ja riivsai ning sega hakkmass ühtlaseks. Lase kaetult külmkapis pool tundi maitsestuda.

Pruunista pannil või. Vormi hakkmassist 12 väikest hakk-kotletti ning pruunista nõrgal tulel umbes 12 minutit, kotlette aeg-ajalt keerates.

Serveeri näiteks keedetud kartulite ja remulaadkastmega.

Nipid ja soovitused:

Retsept on taanikeelsest Karolines Kökken retseptivihikust (Tunfrikadeller). Pildi tegi UDUVIHM.

LISA KOMMENTAAR

Uduvihm
postitatud 20.01.2012 23:05

Väga maitsvad said, lisaks veel see, et kiirelt valmistatavad ja sobivad ka niiöelda külmkapitühjendus päevadeks, kuna tuunikalakonservi võib kusagilt kapinurgast leida küll.

Hexy
postitatud 26.06.2013 12:42

Mõnusad ja maitsvad, kiiresti saavad valmis.

aime
postitatud 26.04.2020 09:17

kuidas on võimalik 185 g tuunikalast + näpuotsaga lisandeid, valmistada 12 kotletti ? Pole võimalik!!!!!!

Pille
postitatud 26.04.2020 15:52

Aime, need tulevad väikesed kotletikesed ja võid teha ka paar-kolm suuremat sööja kohta. Sellest kogusest jagub KAHELE sööjale.