1 veega tuunikalakonserv (ca. 185 g)
1 muna
0.5 dl peenestatud sibulat
1 hakitud küüslauguküüs
1 dl hakitud värsket peterselli
soola ja musta pipart
100 g hapukoort või toorjuustu
3 sl riivsaia
5 g võid praadimiseks
Nõruta tuunikalakonserv. Sega kausis muna, sibula, küüslaugu, peterselli, soola ja pipraga. Lisa hapukoor/toorjuust ja riivsai ning sega hakkmass ühtlaseks. Lase kaetult külmkapis pool tundi maitsestuda.
Pruunista pannil või. Vormi hakkmassist 12 väikest hakk-kotletti ning pruunista nõrgal tulel umbes 12 minutit, kotlette aeg-ajalt keerates.
Serveeri näiteks keedetud kartulite ja remulaadkastmega.
Retsept on taanikeelsest Karolines Kökken retseptivihikust (Tunfrikadeller). Pildi tegi UDUVIHM.
Väga maitsvad said, lisaks veel see, et kiirelt valmistatavad ja sobivad ka niiöelda külmkapitühjendus päevadeks, kuna tuunikalakonservi võib kusagilt kapinurgast leida küll.
Mõnusad ja maitsvad, kiiresti saavad valmis.
kuidas on võimalik 185 g tuunikalast + näpuotsaga lisandeid, valmistada 12 kotletti ? Pole võimalik!!!!!!
Aime, need tulevad väikesed kotletikesed ja võid teha ka paar-kolm suuremat sööja kohta. Sellest kogusest jagub KAHELE sööjale.
Väikesed tuunikalakotletid
Konservitud tuunikalast väikesed kotletid. Serveeri remulaadi, marineeritud kurkide ja täisterarukkileivaga.