Südamekaste

Hautis (või paks kaste:) seasüdametest, porgandist ja sibulast. Maitseb hästi kartulipudruga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 seasüdant (u 600-700 g)

25 g võid

4 väikest sibulat (u 150 g; lõika neljaks)

3 dl vett

1 sl paprikapulbrit

soola ja musta pipart

4 porgandit (u 200 g, 2 cm kuubikutena)

100 g hapukoort

2 sl nisujahu

0.5 dl vett

peotäis hakitud peterselli

Serveerimiseks:

kartuliputru

Valmistamine

Koori sibulad ja porgandid, lõika porgandid 2 cm juppideks ning sibulad pikuti neljaks.

Puhasta, pese ja kuivata seasüdamed hoolega. Lõika väikesteks tükkideks. 

Sulata pool võist potis ning prae selles sibulat ja porgandit umbes 2 minutit. Võta köögiviljad potist välja ja pane kõrvale. Lisa ülejäänud või ja pruunista lihatükke umbes 2 minutit. Lisa vesi ja maitseained. Hauta tasasel tulel kaane all umbes 30 minutit.

Lisa praetud porgandid ja sibul ning hauta veel tasasel tulel kaane all umbes 15 minutit.

Sega väikeses kausis hapukoor jahuga, lisa vähehaaval vesi. Lisa saadud segu kastmesse ja keeda tasasel tulel ettevaatlikult segades 3 minutit.

Maitsesta soola-pipraga, sega juurde hakitud petersell ja serveeri kartulipudruga.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 12.01.2009 19:07

mulle väga maitses, mees üldse ei söönud, aga külalised jäid rahule.

Liiseli
postitatud 26.10.2009 10:02

Hästi maitsev oli. Kasutasin veisesüdant ja sibulad hakkisin peenemaks.

Hexy
postitatud 04.10.2015 21:39

Endiselt on see väga maitsev kaste, terve pere hea meelega sööb.

Hexy
postitatud 30.12.2015 09:33

Pilt ka:

LG
postitatud 18.09.2018 17:55

Meeste peaaegu lemmik. Tuleb päris tihti tehtud.