2 seasüdant (u 600-700 g)
25 g võid
4 väikest sibulat (u 150 g; lõika neljaks)
3 dl vett
1 sl paprikapulbrit
soola ja musta pipart
4 porgandit (u 200 g, 2 cm kuubikutena)
100 g hapukoort
2 sl nisujahu
0.5 dl vett
peotäis hakitud peterselli
Serveerimiseks:kartuliputru
Koori sibulad ja porgandid, lõika porgandid 2 cm juppideks ning sibulad pikuti neljaks.
Puhasta, pese ja kuivata seasüdamed hoolega. Lõika väikesteks tükkideks.
Sulata pool võist potis ning prae selles sibulat ja porgandit umbes 2 minutit. Võta köögiviljad potist välja ja pane kõrvale. Lisa ülejäänud või ja pruunista lihatükke umbes 2 minutit. Lisa vesi ja maitseained. Hauta tasasel tulel kaane all umbes 30 minutit.
Lisa praetud porgandid ja sibul ning hauta veel tasasel tulel kaane all umbes 15 minutit.
Sega väikeses kausis hapukoor jahuga, lisa vähehaaval vesi. Lisa saadud segu kastmesse ja keeda tasasel tulel ettevaatlikult segades 3 minutit.
Maitsesta soola-pipraga, sega juurde hakitud petersell ja serveeri kartulipudruga.
mulle väga maitses, mees üldse ei söönud, aga külalised jäid rahule.
Hästi maitsev oli. Kasutasin veisesüdant ja sibulad hakkisin peenemaks.
Endiselt on see väga maitsev kaste, terve pere hea meelega sööb.
Meeste peaaegu lemmik. Tuleb päris tihti tehtud.
Südamekaste
Hautis (või paks kaste:) seasüdametest, porgandist ja sibulast. Maitseb hästi kartulipudruga.