1 väiksem kapsas
500-600 g värskeid seeni - nt
tavalisi kukeseeni või puravikke-tatikaid või lehter-kukeseeni või kollakaid kukeseeni või kuuseriisikaid
1-2 sibulat
veidi õli
soovi korral küüslauku
5 dl vett või köögiviljapuljongit
100 g kontsentreeritud tomatipastat
soola ja musta pipart
vajadusel mett või vahtrasiirupit
Haki sibul. Lõika kapsas 2x2 cm ruutudeks või peenikesteks ribadeks. Puhasta ja tükelda seened (kupatamist vajavad seened tuleb eelnevalt muidugi kupatada, vt artikliviidet allpool!).
Kuumuta keskmise suurusega potis veidi õli, lisa tükeldatud kapsas. Maitsesta kergelt soola-pipraga ja hauta kümmekond minutit keskmisel kuumusel. Kui kapsas on kergelt pruunistunud, lisa potti puljong või vesi.
Kapsa hautamise ajal kuumuta pannil veel veidi õli, lisa sibul ja seened ja maitsesta soolaga. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud.
Lisa seened, loorberilehed ja tomatipasta kapsa juurde potti. Sega hoolega ning hauta veel 40-60 minutit. Timmi maitse parajaks - vajadusel lisa veel soola, pipart või vajadusel hoopis veidi mett või siirupit.
Idee on Olga Kaju blogist (vt siia), pildid tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Kapsa-seenehautis
Vali seente kogus ja liik maitse järgi, vajadusel kupata seened esmalt.