Artišoki-tšillisupp ingveriga

Vürtsikas ja tummine supp artišoki ja läätsedega. NB! Supp on üsna vürtsikas, nii et soovi korral vähenda tšilli ja ingveri kogust.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

1 hakitud punane sibul

50 g kooritud ja hakitud värsket ingverijuurt

7.5 dl kanapuljongit

400 g konservitud artišokisüdameid (nõruta ja lõika artišokid neljaks)

2 küüslauguküünt

120 g punaseid läätsesid

1 punane tšilli (eemalda seemned ja haki)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Hauta sibulat ja ingverit oliiviõlis 10 minutit. Lisa puljong, artišokisüdamed, küüslauk ja läätsed. Kuumuta keemiseni.
Alanda kuumust ja keeda tasasel tulel 20 minutit. Jahuta veidi ning püreesta.

Maitsesta, pane supp uuesti potti ning kuumuta. Sega juurde hakitud tšillipipar. Serveeri saiakrutoonidega.

Loe veel:

Allikas: The Insch Connection Museum, Šotimaa (Artichoke, chilli & ginger soup). Juuresoleva foto saatis kasutaja Kajakas.

LISA KOMMENTAAR

Kajakas
postitatud 18.05.2009 21:13

See tuli üks tummine ja vürtsikas söök. Mulle maitses, aga sellist vürtsi ikka ülejäänud meil ei talu. Artišokid olid mul õlis ja pisut ka maitsestatud ja neid oli ses purgis natu vähem.