1 suurem lillkapsapea või 1-2 pakki külmutatud lillkapsaõisikuid (nt Härmavili)
450-500 g taist hakkliha - nt
hakitud kalkuni rinna- või kintsuliha
1 suur sibul
1 porru (ainult heledat osa) või 2 küüslauguküünt
1 sl õli
2 suurt muna
3 dl 10% rõõska koort
soola ja musta pipart
värsket või kuivatatud maitserohelist
Peale:100 g riivitud mozzarella vm pehmemat juustu
Murra lillkapsas väikesteks õisikuteks ja keeda neid 5 minutit soolaga maitsestatud keevas vees. Nõruta.
Pruunista hakkliha ja hakitud sibul pannil õlis, maitsesta (lisaks soolale-piprale võid kasutada ka tilli, paprikapulbrit, tšillihelbeid jms. Samuti võid lisada hakitud porrut ja/või küüslauku).
Laota hakkliha võitatud ahjuvormi põhjale, peale aseta nõrutatud lillkapsaõisikud. Kalla peale kergelt soola-pipraga maitsestatud muna-kooresegu ning küpseta 200kraadises ahjus 20 minutit.
Puista peale riivitud juust ning küpseta veel 10 minutit.
Serveeri nt tomatisalatiga.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
väga maitsev ja tervislik. soovitan soojalt!
Nagu ikka meie peres, juustuga ei koonerdatud :) Aga see roog läheb minu püsinimekirja, nii lihtne ja maitsev.
Mõnus vorm tuli:) Pakkusin toorsalatit kõrvale. Mul mozarellat ei olnud, panin tavalist riivjuustu.
Pühapäeval sai lillkapsavorm ära katsetatud. Koor ununes poodi ja siis panin sortsu piima. Eks ta polnud päris see, mis retsept eeldas aga maitses hea,(teen veel ilmselt) kõrvale olid üle praetud kartulid ja tomati-hapukurgi salat.
tehtud ja väga maitsev oli :) Tegin muskaatpähkli, peterselli ja basiilikuga.
see super hää :)
See on väga hea retsept. Lillkapsa asemel oleme kasutanud ka brokolit ja igasugu muid juurikaid.
Brookolit* Palun õpi köögiviljade nimed selgeks.
Selmet neli aastat hiljem targutama tulla, võiks hoopis ÕSi avada ja enesele teadvustada, kuidas asi õigupoolest on. :)
Õige on BROKKOL, mitte brookol või brokol.
Järgi proovitud ja väga maitsev :)
Kerge ja kiire!
Tõesti. Hea lihtne ja maitsev.
Ma üldse ei oodanud, et see nii maitsev on. Isegi järgmisel päeval :)
Väga mõnus!
Lillkapsa - hakklihavorm ? Läheb kordamisele..
Just paar päeva tagasi sai sama asja väikeste mugandustega tehtud, lisasin veel mõned keedetud kartulid kihiti vahele ja väga maitsev tuli, söödi ja kiideti :)
eile tegin.. :) nii nämma nii soojalt kui ka külmalt.. :)
See on väga hea :)
Sina ka :)
Mina just eile tegin .... see on mii hea!
Mii?
Jah mii see on eesti keel idioot >:3
Üks meie pere suuri lemmikuid! :)
Minu arvates iseseisva roana see ei sobi, sest hakkliha oli liiga palju ja lillkapsast liiga vähe. Lisandiks miks mitte :) Edaspidi selle koguse hakkliha kohta panen 2 lillkapsast
Lumehelbeke, suurem lillkapsas kaalub ca kilo, nii et täiesti korralik kogus köögivilja ju. Kui kõrvale pakkuda värsket salatit, siis sobib põhiroaks täiesti korralikult! :)
Kui kaua tuleks neid roogasid puupliidi ahjus küpsetada,seal temperatuur kõrgem ja ei ole reguleeritav. Aitähh
Andre, väga raske on vastata, me ei tunne ju Sinu ahju hingeelu. Pane mitte väga kuuma ahju ja hoia silma peal. Kui juba kuldne, siis puista juust peale ja veel paariks minutiks ahju.
Hakkliha-lillkapsa vorm on odav, tervislik ja jagub kauaks. Minu laps kes muidu lillkapsast ei söö armastab seda rooga väga.
Just sai valmis ja lõhnab vapustavalt!</br> Ootan meest koju, et lahti lõigata
Maria, näeb väga isuäratav välja!! Loodetavasti teile maitses :)
Väga matsev roog
Kindlasti tasub proovida, väga maitsev!
See on väga maitsev ja üsna lihtne teha ka!
Väga maitsev oli!
Ülimaitsev kukkus välja! Aitäh!
Väga mõnus vormiroog! Mul oli veisehakkliha ja tavaline Eesti riivjuust.
Maitses ka meie perele!
Vaimustusest just lakke ei karga, aga täitsa söödav sai. Samas olen palju paremaid mooritud hakkliha-lillkapsaroogi saanud. Mingist maitsest jäi lillkapsa puhul puudu,aga ise ei oska ka öelda, et millest siis. Hakklihaks soovitan kasutada veisehakkliha ja lisada sinna palju igasugu rohelist - tuleb maitsele ainult kasuks.
Imehea! Hakklihale sai maitseks lisaks soolale-piprale ka suitsune paprika ning muna-kooresegule riivisin tibake muskaatpähklit. Mozzarellat ei hakanud ostma, sest kodus oli nelja erineva juustu "kontsud". Kõrvale tegin salati koduaia kirsstomatitest ja basiilikust ning turult ostetud kurkidest.
Lemmik!
Hakkisin lihtsalt kanafilee väiksemateks tükkideks, küüslauk ja sibul läksid ka hulka.. Lihtsalt vai-mus-tav!! Mu abikaasa, kes ei ole lillkapsaga just sina peal, vaatas ahjus olevat vormi ja küsis kas see ongi toit - lillkapsas? Aga maitses temalegi ;)
See on meie peres lemmik lillkapsaroog ja mul on plaanis seda täna teha, et jõuluks kingitud juustu ära tarvitada!
Ilus!
Tegin jälle. Lillkapsast keetsin, viskasin puljongikuubiku hulka. Peale sobiks eriti hästi Mozzarella riivjuust, siis saab maitsva ja krõbeda pealmise kooriku.
Lillkapsa-hakklihavorm
Lihtne argiroog, kuhu võib oma maitse järgi ürte lisada. Eriti maitsev jääb see nt mahedamaitselise hakitud kalkuni rinnalihaga, siis jääb lillkapsamaitse ilusasti konkureerima.