Lillkapsa-hakklihavorm

Lihtne argiroog, kuhu võib oma maitse järgi ürte lisada. Eriti maitsev jääb see nt mahedamaitselise hakitud kalkuni rinnalihaga, siis jääb lillkapsamaitse ilusasti konkureerima.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
tund aega
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 suurem lillkapsapea või 1-2 pakki külmutatud lillkapsaõisikuid (nt Härmavili)

450-500 g taist hakkliha - nt

hakitud kalkuni rinna- või kintsuliha

1 suur sibul

1 porru (ainult heledat osa) või 2 küüslauguküünt

1 sl õli

2 suurt muna

3 dl 10% rõõska koort

soola ja musta pipart

värsket või kuivatatud maitserohelist

Peale:

100 g riivitud mozzarella vm pehmemat juustu

Valmistamine

Murra lillkapsas väikesteks õisikuteks ja keeda neid 5 minutit soolaga maitsestatud keevas vees. Nõruta.

Pruunista hakkliha ja hakitud sibul pannil õlis, maitsesta (lisaks soolale-piprale võid kasutada ka tilli, paprikapulbrit, tšillihelbeid jms. Samuti võid lisada hakitud porrut ja/või küüslauku).

Laota hakkliha võitatud ahjuvormi põhjale, peale aseta nõrutatud lillkapsaõisikud. Kalla peale kergelt soola-pipraga maitsestatud muna-kooresegu ning küpseta 200kraadises ahjus 20 minutit. 

Puista peale riivitud juust ning küpseta veel 10 minutit.

Serveeri nt tomatisalatiga.

Nipid ja soovitused:

  • LCHF versiooni jaoks kasuta vahukoort ja mõnda rasvasemat hakkliha.
  • Kui valmistad rooga väiksemale leibkonnale, võid seda nt kahes vormis küpsetada ja ühe sügavkülma panna (sellele ära peale juustu lisa; juustuga kata alles ülessulatatud roog enne ahjus üles soojendamist)

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Mel
postitatud 17.10.2006 13:24

väga maitsev ja tervislik. soovitan soojalt!

Sirliiz
postitatud 15.12.2008 14:22

Nagu ikka meie peres, juustuga ei koonerdatud :) Aga see roog läheb minu püsinimekirja, nii lihtne ja maitsev.

Piret
postitatud 11.01.2012 21:56

Mõnus vorm tuli:) Pakkusin toorsalatit kõrvale. Mul mozarellat ei olnud, panin tavalist riivjuustu.

Ilsu
postitatud 27.08.2012 09:22

Pühapäeval sai lillkapsavorm ära katsetatud. Koor ununes poodi ja siis panin sortsu piima. Eks ta polnud päris see, mis retsept eeldas aga maitses hea,(teen veel ilmselt) kõrvale olid üle praetud kartulid ja tomati-hapukurgi salat.

Kerstin Kessu R @ FB
postitatud 28.08.2012 11:38

tehtud ja väga maitsev oli :) Tegin muskaatpähkli, peterselli ja basiilikuga.

Karin A @ FB
postitatud 09.10.2013 17:57

see super hää :)

Kristi L @ FB
postitatud 09.10.2013 17:58

See on väga hea retsept. Lillkapsa asemel oleme kasutanud ka brokolit ja igasugu muid juurikaid.


postitatud 13.08.2017 19:48

Brookolit* Palun õpi köögiviljade nimed selgeks.

13.08.2017, 19:48
postitatud 16.08.2017 11:15

Selmet neli aastat hiljem targutama tulla, võiks hoopis ÕSi avada ja enesele teadvustada, kuidas asi õigupoolest on. :)

Sisil
postitatud 28.03.2021 17:01

Õige on BROKKOL, mitte brookol või brokol.

Maiu P @ FB
postitatud 09.10.2013 21:14

Järgi proovitud ja väga maitsev :)

Vandiste @ FB
postitatud 10.10.2013 21:20

Kerge ja kiire!

Piret V @ FB
postitatud 10.10.2013 21:20

Tõesti. Hea lihtne ja maitsev.

Tiina
postitatud 17.10.2013 23:42

Ma üldse ei oodanud, et see nii maitsev on. Isegi järgmisel päeval :)

kadi4ka
postitatud 04.05.2014 21:08

Väga mõnus!

Riinu A. R.
postitatud 17.06.2015 17:09

Lillkapsa - hakklihavorm ? Läheb kordamisele..

Raili Nummert
postitatud 03.09.2015 20:42

Just paar päeva tagasi sai sama asja väikeste mugandustega tehtud, lisasin veel mõned keedetud kartulid kihiti vahele ja väga maitsev tuli, söödi ja kiideti :)

Erika Tuisk
postitatud 11.09.2015 19:04

eile tegin.. :) nii nämma nii soojalt kui ka külmalt.. :)

Kätlin Ridal
postitatud 26.11.2015 09:08

See on väga hea :)


postitatud 13.08.2017 19:47

Sina ka :)

Kerli Veri
postitatud 19.01.2016 17:59

Mina just eile tegin .... see on mii hea!


postitatud 13.08.2017 19:47

Mii?

Pussywrecker96
postitatud 13.10.2021 12:42

Jah mii see on eesti keel idioot >:3

Epp Ekman
postitatud 20.01.2016 17:48

Üks meie pere suuri lemmikuid! :)

Lumehelbeke
postitatud 20.01.2016 21:16

Minu arvates iseseisva roana see ei sobi, sest hakkliha oli liiga palju ja lillkapsast liiga vähe. Lisandiks miks mitte :) Edaspidi selle koguse hakkliha kohta panen 2 lillkapsast

Pille
postitatud 21.01.2016 09:21

Lumehelbeke, suurem lillkapsas kaalub ca kilo, nii et täiesti korralik kogus köögivilja ju. Kui kõrvale pakkuda värsket salatit, siis sobib põhiroaks täiesti korralikult! :)

Andre
postitatud 28.01.2016 11:52

Kui kaua tuleks neid roogasid puupliidi ahjus küpsetada,seal temperatuur kõrgem ja ei ole reguleeritav. Aitähh

Pille
postitatud 28.01.2016 18:38

Andre, väga raske on vastata, me ei tunne ju Sinu ahju hingeelu. Pane mitte väga kuuma ahju ja hoia silma peal. Kui juba kuldne, siis puista juust peale ja veel paariks minutiks ahju.

Kägu
postitatud 30.04.2016 21:05

Hakkliha-lillkapsa vorm on odav, tervislik ja jagub kauaks. Minu laps kes muidu lillkapsast ei söö armastab seda rooga väga.

Maria
postitatud 07.10.2016 18:38

Just sai valmis ja lõhnab vapustavalt!</br> Ootan meest koju, et lahti lõigata

Pille
postitatud 08.10.2016 10:02

Maria, näeb väga isuäratav välja!! Loodetavasti teile maitses :)

Margit
postitatud 15.01.2017 11:06

Väga matsev roog

Piia
postitatud 31.01.2017 19:25

Kindlasti tasub proovida, väga maitsev!

Liina Animägi
postitatud 02.02.2017 13:43

See on väga maitsev ja üsna lihtne teha ka!

Tuuli Kanemägi
postitatud 04.07.2017 13:14

Väga maitsev oli!

Kaya Hamilton
postitatud 05.07.2017 08:20

Ülimaitsev kukkus välja! Aitäh!

JuliaK
postitatud 15.08.2017 22:20

Väga mõnus vormiroog! Mul oli veisehakkliha ja tavaline Eesti riivjuust.

Hexy
postitatud 10.10.2017 14:33

Maitses ka meie perele!

nojah
postitatud 02.07.2018 15:55

Vaimustusest just lakke ei karga, aga täitsa söödav sai. Samas olen palju paremaid mooritud hakkliha-lillkapsaroogi saanud. Mingist maitsest jäi lillkapsa puhul puudu,aga ise ei oska ka öelda, et millest siis. Hakklihaks soovitan kasutada veisehakkliha ja lisada sinna palju igasugu rohelist - tuleb maitsele ainult kasuks.

Narkolepsia
postitatud 10.08.2018 17:54

Imehea! Hakklihale sai maitseks lisaks soolale-piprale ka suitsune paprika ning muna-kooresegule riivisin tibake muskaatpähklit. Mozzarellat ei hakanud ostma, sest kodus oli nelja erineva juustu "kontsud". Kõrvale tegin salati koduaia kirsstomatitest ja basiilikust ning turult ostetud kurkidest.

Laine Õmblus
postitatud 12.09.2018 22:39

Lemmik!

Pille
postitatud 19.10.2018 13:17

Hakkisin lihtsalt kanafilee väiksemateks tükkideks, küüslauk ja sibul läksid ka hulka.. Lihtsalt vai-mus-tav!! Mu abikaasa, kes ei ole lillkapsaga just sina peal, vaatas ahjus olevat vormi ja küsis kas see ongi toit - lillkapsas? Aga maitses temalegi ;)

Liina Animägi
postitatud 07.01.2020 21:20

See on meie peres lemmik lillkapsaroog ja mul on plaanis seda täna teha, et jõuluks kingitud juustu ära tarvitada!

Erkki Saaremets
postitatud 10.09.2024 20:06

Ilus!

Erkki
postitatud 04.10.2024 13:45

Tegin jälle. Lillkapsast keetsin, viskasin puljongikuubiku hulka. Peale sobiks eriti hästi Mozzarella riivjuust, siis saab maitsva ja krõbeda pealmise kooriku.