Pidulik põhjapõdrarull

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Keedutainas:

100 g margariini või võid

1.5 dl nisujahu

5 dl piima

0.5 tl küpsetuspulbrit

0.25 tl soola

3 tk muna

Täidis:

200 g itaalia ürtidega toorjuustu

1 sl 10% rõõska koort

0.25 tl soola

100 g külmsuitsutatud põhjapõdraliha viiludena

4 tk keedetud muna

0.5 tk rohelist paprikat

Valmistamine

Valmista keedutainas:
Sulata potis või, sega juurde jahu. Lisa piim ja kuumuta pidevalt segades, kuni tainas pakseneb. Jahuta.
Lisa küpsetuspulber, sool ja ükshaaval munad, samal ajal elektrimikseriga kloppides.
Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 225-kraadise ahju keskosas 15-20 minutit. Jahuta.

Valmista põhjapõdralihatäidis:
Lõika põhjapõdraliha, paprika ja keedetud munad eraldi peeneks.
Sega toorjuust, kohvikoor, sool ja põdraliha. Määri segu jahtunud keedutainaplaadile. Puista peale hakitud muna ja paprika ning keera pikemast servast rulli.

Pane paariks tunniks või järgmise päevani jahedasse.

Lõika põhjapõdrarull viiludeks.

Loe veel:

Soome K-Marketi retsept. Pildi tegi NETCAT.

LISA KOMMENTAAR

Netcat
postitatud 16.12.2009 07:47

Kuna külmsuitsutatud põtra meie kaubandusvõrgust kohe kuidagi ei õnnestunud leida, asendasin selle külmsuitsutatud kalkunifileega. Väga hea tuli.