100 g margariini või võid
1.5 dl nisujahu
5 dl piima
0.5 tl küpsetuspulbrit
0.25 tl soola
3 tk muna
Täidis:200 g itaalia ürtidega toorjuustu
1 sl 10% rõõska koort
0.25 tl soola
100 g külmsuitsutatud põhjapõdraliha viiludena
4 tk keedetud muna
0.5 tk rohelist paprikat
Valmista keedutainas:
Sulata potis või, sega juurde jahu. Lisa piim ja kuumuta pidevalt segades, kuni tainas pakseneb. Jahuta.
Lisa küpsetuspulber, sool ja ükshaaval munad, samal ajal elektrimikseriga kloppides.
Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 225-kraadise ahju keskosas 15-20 minutit. Jahuta.
Valmista põhjapõdralihatäidis:
Lõika põhjapõdraliha, paprika ja keedetud munad eraldi peeneks.
Sega toorjuust, kohvikoor, sool ja põdraliha. Määri segu jahtunud keedutainaplaadile. Puista peale hakitud muna ja paprika ning keera pikemast servast rulli.
Pane paariks tunniks või järgmise päevani jahedasse.
Lõika põhjapõdrarull viiludeks.
Soome K-Marketi retsept. Pildi tegi NETCAT.
Kuna külmsuitsutatud põtra meie kaubandusvõrgust kohe kuidagi ei õnnestunud leida, asendasin selle külmsuitsutatud kalkunifileega. Väga hea tuli.
Pidulik põhjapõdrarull