Kalkunitort

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

350 g marineeritud kalkuni rinnafileelõike

1 sl karripulbrit

1 sl õli

1 sl palsamiäädikat

1 tl mett

2 tl ürdisoola

Niisutamiseks:

1 dl sidrunimaitselist mullivett

Täidis:

240 g konservitud aprikoose

2 cm jupp värsket ingverijuurt

3 sl hapukoort

3 sl lahjat majoneesi

150 g pipramaitselist toorjuustu

Kaunistuseks:

kinkaneid e. kumkvaate

hurmaad

värsket tüümiani e. aed-liivateed

Tordipõhi:

12 viilu kandilist saia

Valmistamine

Kuumuta pannil õli, lisa karripulber ja kuumuta. Lisa kalkuniviilud ja prae 3 minutit kumbaltki poolt. Lisa palsamäädikas, mesi ja ürdisool ning hauta paar minutit.

Lase jahtuda ning lõika seejärel pisikesteks tükkideks. Lisa hapukoor ja majonees. Lisa riivitud ingver, hakitud aprikoosid.

Lõika saiapäts kolmeks kihiks, niisuta kihid mineraalveega ja aseta kihtide vahele täidist.

Keera kalkunitort tihedalt toidukilesse ning lase järgmise päevani külmkapis maitsestuda.

Enne serveerimist määri võileivatordi peale ja külgedele toorjuustu, kaunista kinkanite ja hurmaadega, servadele aseta õrnu aed-liivateeoksi.

Loe veel:

Soome K-Marketi retsept (Kalkkunakakku)

LISA KOMMENTAAR