Suvikõrvitsakook

See kook ei tohiks sööjas süümepiinu tekitada - kook sisaldab ohtralt aedvilja ja rasvainest vaid veidi tervislikku oliiviõli. Maitsev hommikukohvi kõrvale ja kook säilib mitu päeva värske.

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust. 

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 muna

250 g suhkrut

3 tl kaneeli

2 tl vanillisuhkrut

0.5 tl soola

2 tl riivitud ingverijuurt

325 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

2 tl söögisoodat

50 g kookoshelbeid

50 g hakitud sarapuupähkleid või kreeka pähkleid

0.5 dl oliiviõli

400 g jämedalt riivitud suvikõrvitsat

Valmistamine

Klopi munad, suhkur, kaneel, vanillsuhkur, sool ja riivitud ingver elektrimikseriga ühtlaseks.

Sega küpsetuspulber ja sooda jahuga, sõelu ettevaatlikult segades munavahu hulka. Sega kookoshelbed, pool hakitud pähklitest ja 0,5 dl oliiviõlist taina hulka. Viimasena lisa riivitud suvikõrvits.

Vooderda 20x30 cm koogivorm küpsetuspaberiga, kalla tainas vormi. Puista peale ülejäänud pähklid ning küpseta 200-kraadises ahjus u 30-40 minutit. 

Kontrolli koogi küpsust puutikuga. Valmis koogil lase veidi aega vormis jahtuda, siis tõsta serveerimisalusele, lõika tükkideks ja sõelu peale tuhksuhkrut. 

Loe veel:

Taani madkanalen.dk retsept (Courgette kage). Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

 

LISA KOMMENTAAR

aari
postitatud 06.01.2007 12:40

Imehea kook, aga meie paneme veidi rohkem õli, u 1 dl, sest muidu tundus kook kuidagi kuiv hoolimata mahlakast suekõrvitsast.

Spidur
postitatud 10.09.2010 20:11

mina küpsetasin seda ümmarguses 24 cm vormis. aega kulus sama palju.

Pille
postitatud 31.08.2019 12:43

Spiduri saadetud foto:

Aire1
postitatud 19.11.2012 13:38

See koogikene maitses isegi mehele, kes muidu suvikõrvitsat ei armasta ja toidust välja nokib. Ta sõi pool kooki üksi ära ja küsis milla uuesti teen. Küpsetasin 28cm ümmarguses vormis.

Erka
postitatud 17.08.2013 21:41

Täitsa mõnus kook.

Helen
postitatud 25.08.2014 09:50

Väga mõnus ja hea kook, kadus kiirelt sööjate kõhtudesse!

Irja
postitatud 02.09.2014 09:17

Kas söögisoodat peab tõesti nii palju olema või võib ka vähem panna ?

Tiina
postitatud 03.05.2015 19:11

Kook jäi kuiv, ei jätnud erilist muljet.

Katri
postitatud 09.06.2016 13:20

Suur tänu! Väga hea retsept!

Eneli
postitatud 04.11.2016 17:51

Maitsev....

Martiina
postitatud 30.08.2019 21:51

Mõnus ja pehme. Kellele pähklid meeldivad, võiks isegi rohkem panna :) Minul küpses umbes 35 minutiga ära.

Kaare
postitatud 31.08.2019 10:51

Tee kõrvale mõnus. Selline keeksilaadne kook.