Gruusia pelmeenid - hinkali

Kogus
16 tk
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

500 g nisujahu

2 dl vett

1.5 tl soola

Täidis:

200 g lambaliha

200 g sealiha

3 tk tükeldatud sibulat

1 dl vett või puljongit

soola

musta pipart

maitserohelist

Valmistamine

Aja liha koos sibulaga läbi hakkmasina. Maitsesta ja klopi koos puljongiga mahlaseks massiks.

Aseta igale tainatükile supilusikatäis täidist. Tõsta tainas ümber täidise ja suru servad tugevasti kinni.

Keeda soolaga maitsestatud vees, kuni pelmeenid pinnale tõusevad.

Loe veel:


Rusthaveli peakoka Manana Tabagari retsept avaldati Õhtulehes 13.11.2002. Juuresolevad pildid saatis kasutaja Tiina.

LISA KOMMENTAAR

Siiri
postitatud 06.01.2016 17:59

Neid tuleb süüa käest, hoida sabast ja lutsutada sees olev puljong. Kokk loeb pärast sabad üle, et kui palju keegi sôi ;)

Enn
postitatud 01.06.2019 14:25

Sai just Gruusiast tuldud. Igalpool, retsepti küsides, öeldi, et hakkliha ei panda kunagi hinkaalidesse. Ainult HAKITUD liha.Sabas peab olema 28 volti.