Lihtne aedviljalasanje

Köögiviljatäidisega veidi tervislikum vormiroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 porrut või 3 sibulat

võid

4 tükeldatud suurt värsket tomatit või 400 g konservitud purustatud tomateid

0.5 dl kontsentreeritud tomatipastat (kui kasutatud tomatikonservi, siis pole vaja)

1 aedviljapuljongikuubik

2.5 dl rõõska koort

1 tl soola

valget pipart

1 sl basiilikut

9 lasanjeplaati

500 g kodujuustu

2 dl riivitud juustu

Valmistamine

Lõika porru ribadeks või haki sibul jämedalt. Prae võis pehmeks. Lisa tükeldatud tomatid, tomatipasta, puljongikuubik, rõõsk koor, sool, pipar ja basiilik. Kuumuta keemiseni.

Laota aedviljakaste, lasanjeplaadid ja kodujuust vaheldumisi võitatud ahjuvormi. Pealmiseks kihiks olgu kaste. Puista peale riivitud juust.

Küpseta 225-kraadise ahju allosas umbes 30 minutit.

Serveeri salatiga.

Retsept on rootsi ajakirjast Arlaköket (2/1997, Grön lasagne). Pildi tegi CARPE DIEM.

LISA KOMMENTAAR

CarpeDiem
postitatud 10.06.2010 18:38

Suveks sobiv alternatiiv klassikalisele lasanjele, ja lihtne on see tõepoolest.