0.5 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit
1 sl jahvatatud vürtsköömneid
1 sl heledat paprikapulbrit
1 sl jahvatatud koriandriseemneid
1 tl Cayenne'i pipart
1.5 tl garam masalat
4 sl maisi- või maapähkliõli
1 tk tükeldatud part (2,7 kg, eemalda lahtine nahk)
0.5 tl pruune sinepiseemneid
0.25 tl lambaläätse seemneid
15 tk värsket karrilehte võimaluse korral
2 tk keskmist sibulat (poolita ja lõika siis viiludeks)
2 sl kooritud ja riivitud värsket ingverijuurt
10 tk keskmist küünt küüslauku (koori ja purusta)
2 tk keskmist tomatit (koori ja haki)
1.25 dl õunaäädikat
2.5-3 tl soola
1 sl suhkrut
4.75 dl vett
Sega väikeses kausis kollajuur, vürtsköömned, paprika, koriandriseemned, Cayenne ja garam masala. Pane kõrvale.
Kuumuta suures kaanega potis õli. Pruunista parditükid kergelt ümberringi ja pane kõrvale.
Lisa potti sinepi- ja lambaläätseseemned. Kohe, kui sinepiseemned praksuma hakkavad, lisa karrilehed ja sibul. Sega, kuni sibul hakkab servadest kuldseks tõmbuma.
Nüüd lisa ingver ja küüslauk ja prae 1 minut.
Lisa omavahel segatud vürtsid ning kuumuta 30 sekundit.
Lisa tomatid ning kuumuta segades 2-3 minutit, kuni tomatid on pehmed.
Lisa pruunistatud parditükid, äädikas, sool, suhkur ja vesi. Sega ning kuumuta keemiseni. Kata pott kaanega, alanda kuumust ning hauta tasasel tulel 45 minutit aeg-ajalt segades.
Siis tõsta natuke kuumust, kata pott osaliselt kaanega ning hauta veidi tihedamini segades veel 30 minutit, kuni part on pehme ja kaste veidi paksenenud.
Eemalda liigne rasv ning serveeri riisiga.
Briti autori Madhur Jaffrey retsept (Duck vindaloo)
Pardi vindaloo
Vindaloo on tuline karriroog Goa piirkonnast Indias.