50 g riisinuudleid
250 g hakitud seafileed
1 sl õli
1 punane tšilli
2 cm jupp värsket ingverijuurt
1 porgand
1 tl jahvatatud koriandriseemneid
1 tl kalakastet
1 sl austrikastet
100 g kooritud krevette
6 lehte filo-tainast
frittimiseks õli
Pane riisinuudlid kaussi, vala peale keev vesi ja lase 10 minutit pehmeneda. Nõruta ja haki peenemaks.
Haki sealiha köögikombainis peeneks.
Kuumuta vokkpannis õli keskmisel kuumusel. Lisa hakkliha, hakitud küüslauk, tšilli ja ingver ning prae pidevalt segades 5 minutit.
Lisa riivitud või ribastatud porgand, jahvatatud koriandriseemned, kalakaste, austrikaste ja hakitud krevetid. Kuumuta veel hetk ja tõsta vokkpann tulelt. Jahuta.
Võta 6 filotainalehte ja lõika neljaks ristkülikuks. Lao filotainaruudud üksteise peale virna ja kata niiske käterätikuga (siis need ei kuiva ära ega muutu rabedaks).
Tõsta tainapakkidele ükshaaval napp supilusikatäis täidist. Tõsta üks tainanurk täidisele peale, siis tõsta kõrvalt peale kaks nurka ja keera rulli. Tee nii valmis kõik rullid ja hoia niiske rätiku all. Kui soovid kevadrulle hiljem valmistada, siis hoia neid õhukindlalt suletavas karbis.
Kuumuta potis või vokkpannil õli ja friti kevadrulle umbes 2 minutit, kuni need muutuvad kuldpruuniks. Tõsta rullid vahukulbiga köögipaberile nõrguma.
Serveeri kohe magusa tšillikastmega.
Angeelika Kangi retsept ajakirjast Kodukiri (veebruar 2004), aga tugevasti mugandatud. Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Kevadrullid sealiha ja krevettidega
Ingverimaitselise sealiha ja krevetitäidisega kevadrulle dipitakse magusa tšillikastme sisse.