Tomatiga hautatud valge kala

Maroko- ja Iisraeli-hõnguline kalaroog. Kõige paremini sobiks tursk, ent haug, avhen, siig või külmutatud tilaapia, paltus. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kalafileed (vt sissejuhatust)

turska või hiidlesta e. paltust või siiga või tilaapiat või turska

1 kg tomateid

1 terve küüslauk

2 suurt punast paprikat

ohtralt värsket koriandrit

jahvatatud koriandriseemneid

jahvatatud vürtsköömneid

kurkumit e kollajuurt

(suitsutatud) paprikapulbrit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika tomatid viiludeks. Nirista laia panni või poti põhja veidi oliiviõli, siis lao sinna kiht tomateid. Tomatitele kiht hakitud paprikat-küüslauku ja koriandrit, maitsesta soola-pipraga.

Veereta kalafileetükke maitseainete segus, siis tõsta potti köögiviljakihile. Peale tõsta ülejäänud tomatid, paprika, küüslauk ja koriander, maitsesta soola-pipraga. (Kui Sul on kitsas pott, siis pead kihte võib-olla rohkem tegema).

Kata pann või pott kaanega ning kuumuta pliidil esmalt tugeval ja hiljem nõrgemal kuumusel umbes 15-20 minutit, kuni kala on küps ja köögiviljad mõnusalt haudunud.

Retsept on Tuuli toidublogist

LISA KOMMENTAAR