Veiseliha bulgogi

Bulgogi on korea veiseliha wok. Nn "seltskonnaroog", kus õhukesed lihaviilud ja tükeldatud aedviljad küpsetatakse valmis söömaaja käigus otse laual. Bulgogi retsepti võtsid korealased üle Mongooliast.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg veiseliha

1.2 dl heledat või 0,6 dl tumedat sojakastet

1.2 dl vett

3 sl hakitud talisibulat

2-3 tl purustatud küüslauku

2 tl riivitud ingverijuurt

0.5 tl musta pipart

1 sl suhkrut

2 sl röstitud ja jahvatatud heledaid seesamiseemneid

1 sl seesamiõli

Toidu valmistamiseks:

1 kg porgandit

1 suur sellerivars

tofu juustu

2 suvikõrvitsat

Valmistamine

Lõika veiseliha õhukesteks viiludeks ja need omakorda tükkideks. Sega marinaadiained omavahel, vala lihale ja lase külmkapis vähemalt 3 tundi maitsestuda.

Lõika aedviljad ja tofu õhukesteks viiludeks, pane koos liha ja tofutükkidega wokile või lauagrillile küpsema.

Enne söömist kasta liha- ja aedviljaviilud yangnyum kanjang ehk spetsiaalsesse bulgogikastmesse, kõrvale paku keedetud riisi.

Soome ajakirjandusest pärit retsept.

LISA KOMMENTAAR