Torta Pasqualina

Liguuria köögist pärit retsept, mida süüakse ülestõusmispühade ajal. Originaalis kasutatakse piruka valmistamiseks filotainast - neid peaks olema 33 lehte, mis sümboliseerivad iga Jeesuse elatud aastat. Spinati asemel võib kasutada lehtpeeti ehk mangoldi.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g lehttainast

Täidis:

100 g porrut või talisibulat

500 g värsket või 300 g külmutatud spinatit

oliiviõli

400 g ricotta juustu või peeneteralist kodujuustu

1.5 dl riivitud parmesani

0.5 dl hakitud peterselli

1 sl hakitud majoraani

2 tl soola

0.25 tl musta pipart

6 muna

Valmistamine

Jaota lehttainas kaheks erineva suurusega osaks - umbes 1/3 ja 2/3. Rulli suurem tainatükk 30 cm läbimõõduga kettaks ja vooderda sellega võitatud lahtikäiv koogivorm, nii et tainas veidi üle äärte ulatub.

Lõika pestud porru pikuti pooleks ning seejärel haki peenelt. Haki spinat. Kuumuta aedviljad väheses oliivõlis pehmeks. Kui kasutad külmutatud spinatit, siis suru sellest enne pannile lisamist liigne vedelik välja.

Sega spinatisegu hulka juustud, maitseained ja 2 muna. Tõsta täidis vormi tainapõhjale. Tee täidisesse neli süvendit ja löö igasse süvendisse katki üks muna. Puista munadele veidi soola ja pipart.

Rulli nüüd väiksem tainatükk kettaks, torgi kahvliga auguliseks ja tõsta pirukale kaaneks. Suru tainaservad tugevasti kokku. Määri pealt munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes tund aega.

Lase pirukal enne serveerimist jahtuda - serveeri leigelt.

Retsept on soome ajakirjast MAKU (Torta Paqualina, juustoinen pinaattipiiras), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 12.04.2017 13:03

Mõnus ja mahedamaitseline pirukas, kus tervelt küpsenud munad efektsed välja näevad. Soovitan! Hästi tore oleks minu arvates mõte igale sööjale eraldi pisike pirukas teha, mille keskel siis üks muna - sellisel juhul kuluks muidugi rohkem taigent.

Kaie Raud-Martin
postitatud 15.04.2017 21:04

Päris ahvatlev :) proovin ära!