praadimiseks maapähkliõli
3 tumerohelist jahubanaani
maitsestamiseks soola
Mojo:1 sl peenestatud sibulat
3 sl laimi mahla
1 hakitud tšilli
3 sl hakitud punast paprikat
1.75 dl oliiviõli
Koori jahubanaanid, lõika umbes 1,25 cm viiludeks.
Sega väikeses kausis tšilli, paprika, sibul, laimimahl ja oliiviõli omavahel. Pane mojo kõrvale.
Kalla keskmise suurusega potti 10-12 cm maapähkliõli. Kuumuta, kuni õlitermomeeter näitab 190°C. Lisa ettevaatlikult 6-7 jahubanaaniviilu ja prae kergelt kuldseks - umbes 1 minut. Tõsta köögipaberile nõrguma. Prae ülejäänud jahubanaanid samamoodi.
Aseta praetud jahubanaaniviil kahe toidukiletüki vahele ja suru raske metallpanni vms lamedaks. Tee sama ülejäänud praetud banaaniviiludega.
Pane lamedaks pressitud jahubanaaniviilud uuesti õlisse ning prae kuldpruuniks, umbes 2-3 minutit. Nõruta köögipaberil liigsest õlist, maitsesta soolaga ja serveeri mojoga.
USA kokandusguru Martha Stewarti retsept (Tostones con Mojo), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Ma olen koguaeg tahtnud siin aafriklastelt kysida mida head nad rohelistest banaanidest kokku keedavad...ostetakse kilodega neid. Pole julenud veel..aga selle proovin ara.tahaks teada mis maitse <em>banana vert</em> on
Tostones con Mojo ehk kuuba jahubanaanikrõpsud
Tostones on Kuuba suupiste. Täiesti toore rohelise jahubanaani viilud praetakse õlis, siis taotakse veidi lamedamaks ja praetakse veel kord õlis. Serveeritakse vürtsika mojo dipikastmega.