Kikerherne-tomatihautis chorizoga

Chorizo on hispaania sealihavorst, millele annab mõnusa meki Pimenton ehk suitsutatud paprikapulber. Kikerherned chorizoga - garbanzos y chorizo - on üks populaarsemaid kikerherne serveerimise viise Hispaanias.
Siinkohal Nami-Nami Pille veidi mugandatud variant.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

1 sibul õhukeste viiludena

1 punane paprika õhukeste viiludena

200 g hakitud chorizo vorsti

400 g konservitud purustatud tomateid

800 g konservitud kikerherneid (2 purki)

2-3 dl vett või kanapuljongit

soola ja musta pipart

värsket hakitud koriandrit või peterselli

Valmistamine

Kuumuta oliivõli potis, lisa sibul ja paprika ning hauta keskmisel kuumusel umbes 5 minutit. 

Lisa chorizo* ja prae kergelt kuldseks. Lisa tükeldatud tomatid ja kuumuta keemiseni. Lisa kikerherned ja puljong või vesi. Kata pott kaanega ning hauta 20 minutit. Maitsesta.

Kaunista värskete ürtidega, serveeri leiva ja salatiga.

Nipid ja soovitused:

  • Kui tegemist on väga vürtsiga chorizo-vorstiga, siis võid seda veidi vähem lisada!

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 04.03.2009 11:15

Kuna maitsvaid tomateid ei ole preagu saada, siis kasutasin purustatud tomatite konservi. Väga maitsev tuli.

Pellenovelle
postitatud 28.04.2009 20:07

Väga hea ka tomatipüreega ja natuke teisttüüpi hispaania teravate vorstikestega (tomateid ega chorizot ei olnud). Andmebaasis on üks praktiliselt identne retsept (kikerherned chorizoga), aga selle siin valisin paprika pärast. ;)

sirliiz
postitatud 03.05.2009 10:49

Täitsa hea roog, vürtsikas ja soojendav. Puljongit minu arust vaja panna ei ole, kasutasin lihtsalt vett, sest maitset on selles toidus piisavalt.

Ilsu
postitatud 03.01.2015 21:10

JUBEHEA! teeme veel ja veel… :)

M
postitatud 03.01.2015 21:17

üks ütlemata hüva roog.kindlasti saab veel tehtud :)

PilleRiin
postitatud 04.12.2019 15:20

Üks neid roogasid, mida mugandustega aegajalt ikka teen. Sobib nii konservtomat kui värske, vahel kasutan mingit muud suitsuvorsti ja lisan siis hautisele suitsupaprikat, koguseid ma sisuliselt ei kaalu-mõõda.

Pille
postitatud 09.01.2020 00:01

Maitsev nii soojalt kui ka külmalt. Kui on hea chorizo, siis see maitsestab roa nii korralikult ära, et ei usugi, et mingeid vürtse sisuliselt ju lisatud pole :)