1 sl oliiviõli
1 sibul õhukeste viiludena
1 punane paprika õhukeste viiludena
200 g hakitud chorizo vorsti
400 g konservitud purustatud tomateid
800 g konservitud kikerherneid (2 purki)
2-3 dl vett või kanapuljongit
soola ja musta pipart
värsket hakitud koriandrit või peterselli
Kuumuta oliivõli potis, lisa sibul ja paprika ning hauta keskmisel kuumusel umbes 5 minutit.
Lisa chorizo* ja prae kergelt kuldseks. Lisa tükeldatud tomatid ja kuumuta keemiseni. Lisa kikerherned ja puljong või vesi. Kata pott kaanega ning hauta 20 minutit. Maitsesta.
Kaunista värskete ürtidega, serveeri leiva ja salatiga.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kuna maitsvaid tomateid ei ole preagu saada, siis kasutasin purustatud tomatite konservi. Väga maitsev tuli.
Väga hea ka tomatipüreega ja natuke teisttüüpi hispaania teravate vorstikestega (tomateid ega chorizot ei olnud). Andmebaasis on üks praktiliselt identne retsept (kikerherned chorizoga), aga selle siin valisin paprika pärast. ;)
Täitsa hea roog, vürtsikas ja soojendav. Puljongit minu arust vaja panna ei ole, kasutasin lihtsalt vett, sest maitset on selles toidus piisavalt.
JUBEHEA! teeme veel ja veel… :)
üks ütlemata hüva roog.kindlasti saab veel tehtud :)
Üks neid roogasid, mida mugandustega aegajalt ikka teen. Sobib nii konservtomat kui värske, vahel kasutan mingit muud suitsuvorsti ja lisan siis hautisele suitsupaprikat, koguseid ma sisuliselt ei kaalu-mõõda.
Maitsev nii soojalt kui ka külmalt. Kui on hea chorizo, siis see maitsestab roa nii korralikult ära, et ei usugi, et mingeid vürtse sisuliselt ju lisatud pole :)
Kikerherne-tomatihautis chorizoga
Chorizo on hispaania sealihavorst, millele annab mõnusa meki Pimenton ehk suitsutatud paprikapulber. Kikerherned chorizoga - garbanzos y chorizo - on üks populaarsemaid kikerherne serveerimise viise Hispaanias. Siinkohal Nami-Nami Pille veidi mugandatud variant.