Tai hakklihavokk basiilikuga

Lihtne ja kiiresti valmiv vokkroog seahakklihast (Moo phad bai horapa), mille vürtsikust annab maitse järgi suurendada või vähendada.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

1 sl punast Tai karripastat

3 sl jämedalt hakitud küüslauku

1 hakitud sibul

500 g seahakkliha

2 sl nam pla kalakastet või sojakastet

2-3 dl kookospiima

2 tl suhkrut

hästi suur peotäis kergelt hakitud Tai basiilikut

Valmistamine

Kuumuta vokkpann keskmisel tulel, lisa õli. Kui õli on hästi kuum, lisa karripasta ja kuumuta segades minut aega, kuni karripasta hakkab sulama.

Lisa küüslauk ja sibul, prae minut aega. Lisa seahakkliha ja prae veel 5-10 minutit pidevalt segades, kuni liha on kergelt pruunistunud.

Lisa kalakaste, kookospiim ja suhkur, prae pidevalt segades 3 minutit.

Lisa hakitud basiilik, prae pidevalt segades umbes minut aega ja serveeri kohe.

Serveeri riisi või seesaminuudlitega ja aedviljadega.

Inspiratsioon: Ken Hom, Foolproof Thai Cookery, 2002 (Moo phad bai horapa)

LISA KOMMENTAAR

maitse
postitatud 15.07.2014 16:01

Järgi proovitud ning väga maitsev. Lisasin 2 supilusikat karrit ning tulemus jäi natuke vürtsine. Järgmine kord proovin kindlasti suurema koguse karriga.