Lihtne magushapu kana

Värvikirev, lihtne ja maitsev magushapu kanaroog. Valmistusviis ei ole nüüd väga hiinapärane, aga maitse on mõnus.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1-2 sl õli

500 g kanafileed

2 punast paprikat

1 sibul

400 g tomatipüreed või purustatud tomateid

3 sl palsami-, veini- või linnaseäädikat

4 sl tumedat muscovado pruuni suhkrut

2 purustatud küüslauguküünt

227 g purk tükeldatud konservitud ananassi

peotäis india pähkleid soovi korral

Serveerimiseks:

munanuudleid või riisi

Valmistamine

Lõika kana, paprikad ja sibul kas ribadeks või väikesteks (ca 1,5 cm) tükkideks.
Kuumuta suur (vokk)pann tuliseks, siis lisa õli ja kuumuta veel veidi. Lisa kanatükid ja prae segades 2-3 minutit. 

Lisa sibul ja paprika ja prae veel mõned minutid, sega pidevalt. Lisa pannile tomatipüree, äädikas, suhkur ja küüslauk. Lase kastmel podiseda 8-10 minutit, kuni kaste pakseneb.

Sega juurde ananassikonserv ja kuumuta läbi. 

Lisa kuival pannil röstitud pähklid ja serveeri. Kõrvale sobib nii keedetud riis kui ka munanuudlid.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta veini- või palsamiäädikat!
  • Kui kasutad suhkrusiirupis ananassitükke, siis nõruta need esmalt. Omas mahlas konservitud ananassitükid võid lisada koos ananassimahlaga, aga sel juhul keeda kaste veidi kokku.
LISA KOMMENTAAR

Kiilike
postitatud 15.11.2011 20:22

Väga hea ja kiire toit. Kasutasin olude sunnil balsamiäädikat.