1-2 sl õli
500 g kanafileed
2 punast paprikat
1 sibul
400 g tomatipüreed või purustatud tomateid
3 sl palsami-, veini- või linnaseäädikat
4 sl tumedat muscovado pruuni suhkrut
2 purustatud küüslauguküünt
227 g purk tükeldatud konservitud ananassi
peotäis india pähkleid soovi korral
Serveerimiseks:munanuudleid või riisi
Lõika kana, paprikad ja sibul kas ribadeks või väikesteks (ca 1,5 cm) tükkideks.
Kuumuta suur (vokk)pann tuliseks, siis lisa õli ja kuumuta veel veidi. Lisa kanatükid ja prae segades 2-3 minutit.
Lisa sibul ja paprika ja prae veel mõned minutid, sega pidevalt. Lisa pannile tomatipüree, äädikas, suhkur ja küüslauk. Lase kastmel podiseda 8-10 minutit, kuni kaste pakseneb.
Sega juurde ananassikonserv ja kuumuta läbi.
Lisa kuival pannil röstitud pähklid ja serveeri. Kõrvale sobib nii keedetud riis kui ka munanuudlid.
Lihtne magushapu kana
Värvikirev, lihtne ja maitsev magushapu kanaroog. Valmistusviis ei ole nüüd väga hiinapärane, aga maitse on mõnus.