Koostisosad

4 sl kaerahelbeid

1 dl vett

1 porgand

1 suurem sibul

600 g veisehakkliha

2 muna

1 sl hakklihamaitseainet

0.5 tl soola

2 sl võid või õli

Valmistamine

Leota kaerahelbeid umbes 10 minutit vees. Sega paisunud kaerahelveste hulka hakkliha, riivitud porgand, hakitud sibul, munad ja maitseained. Klopi hakkmass hästi läbi.

Määri ümmargune ahjupann võiga ja vormi hakkmassist sinna pannisuurune ketas. Aseta hakkmassile võitükikesi või pintselda see pealt õliga. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni hakklihapraaad läbini küps on.

Serveeri koos kartulisalatiga täidetud tomatitega.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega kaerahelbeid. 
  • Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta õli või laktoosivaba võid.
  • Kaseiinivaba versiooni jaoks kasuta õli.

Loe veel:

Retsept on Laine Remmelga raamatust "Hakkliharaamat" (Kodukiri, 1998). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Koogi Kata
postitatud 10.06.2010 02:32

Praad oli maitsev, kuigi välimus ei olnud just kõige kenam.

Pille
postitatud 10.07.2023 13:24

Koogi Kata saatis sellise pildi 2010. aastal:

Ilse
postitatud 10.07.2023 13:39

Väga hea. Mulle meeldis eriti veel jahtunult. Lõikasin, hommikuse kohvi kõrvale, viilud võileiva peale. Super!