Lillkapsa-kikerhernekarri

Indiahõnguline aedviljaroog. Kõrvale võid pakkuda keedetud riisi või rohelist salatit.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 lillkapsas

400 g keedetud kikerherneid

3-4 cm jupp ingverijuurt

2 küüslauguküünt

2 tl musti sinepiseemneid

10 värsket karrilehte

2 punast väikest tšillikauna

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

2 tl garam masala vürtsisegu

2 tl kollajuurt ehk kurkumit

400 g kookospiima

praadimiseks oliivi- või kookosõli

maitsestamiseks soola

hakitud värsket peterselli või koriandrit

Valmistamine

Lõika lillkapsas ampsusuurusteks õisikuteks. 

Kuumuta pannil veidi õli, prae lillkapsast, kuni see on kergelt kuldpruun. Lisa nõrutatud kikerherned ja kuumuta veel paar minutit. Tõsta korra kõrvale. 

Kuumuta 1 sl õli pannil. Lisa sinepiseemned, ingver ja küüslauk ja kuumuta, kuni need praksuma hakkavad. Alanda kuumust, siis lisa karrilehed, garam masala ja kollajuur, sega korralikult läbi. Tõsta lillkapsas ja kikerherned uuesti pannile, lisa ka terved tšillikaunad.

Lisa kookospiim ja tomatipasta. Lase tasasel tulel 5-10 minutit podiseda, kuni kaste on veidi kokku keenud ja lillkapsas sobivalt pehme. Maitsesta soolaga.

Allikas: TasteMade (mugandatud)

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 13.05.2016 10:13

Oli väga mõnus ka ilma karrilehtedeta ja tavalise ingveripulbriga ;)

Mari
postitatud 13.07.2018 13:11

Oleks tore kui sellise ebahariliku koostisosa puhul nagu värsked karrilehed vihjataks retseptis ka kust sellist asja saada on...

Pille
postitatud 15.07.2018 17:55

Mari, jah ja ei :) Esiteks ei ela kõik Nami-Nami lugejad Eestis ja teiseks ajad muutuvad. Näiteks 10 aastat tagasi tuli paksu jogurti saamiseks ise tavalist vedelat jogurtit külmkapis pikalt nõrutada, nüüd on igal piimatootjal nn Kreeka jogurt tootevalikus olemas. Ehk tuleb ka aeg, kus värskeid karrilehti saab Eestis osta ja siis on Nami-Namis retsept juba ootel ;)