400 g keedetud kikerherneid
3-4 cm jupp ingverijuurt
2 tl musti sinepiseemneid
10 värsket karrilehte
2 punast väikest tšillikauna
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
400 g kookospiima
praadimiseks oliivi- või kookosõli
maitsestamiseks soola
hakitud värsket peterselli või koriandrit
Lõika lillkapsas ampsusuurusteks õisikuteks.
Kuumuta pannil veidi õli, prae lillkapsast, kuni see on kergelt kuldpruun. Lisa nõrutatud kikerherned ja kuumuta veel paar minutit. Tõsta korra kõrvale.
Kuumuta 1 sl õli pannil. Lisa sinepiseemned, ingver ja küüslauk ja kuumuta, kuni need praksuma hakkavad. Alanda kuumust, siis lisa karrilehed, garam masala ja kollajuur, sega korralikult läbi. Tõsta lillkapsas ja kikerherned uuesti pannile, lisa ka terved tšillikaunad.
Lisa kookospiim ja tomatipasta. Lase tasasel tulel 5-10 minutit podiseda, kuni kaste on veidi kokku keenud ja lillkapsas sobivalt pehme. Maitsesta soolaga.
Allikas: TasteMade (mugandatud)
Oli väga mõnus ka ilma karrilehtedeta ja tavalise ingveripulbriga ;)
Oleks tore kui sellise ebahariliku koostisosa puhul nagu värsked karrilehed vihjataks retseptis ka kust sellist asja saada on...
Mari, jah ja ei :) Esiteks ei ela kõik Nami-Nami lugejad Eestis ja teiseks ajad muutuvad. Näiteks 10 aastat tagasi tuli paksu jogurti saamiseks ise tavalist vedelat jogurtit külmkapis pikalt nõrutada, nüüd on igal piimatootjal nn Kreeka jogurt tootevalikus olemas. Ehk tuleb ka aeg, kus värskeid karrilehti saab Eestis osta ja siis on Nami-Namis retsept juba ootel ;)
Lillkapsa-kikerhernekarri
Indiahõnguline aedviljaroog. Kõrvale võid pakkuda keedetud riisi või rohelist salatit.