350 g kuubikuteks lõigatud seafileed
3 sl nisujahu
2 sl õli
1 hakitud sibul
0.5 hakitud rohelist paprikat
1 hakitud väikest roheline tšilli
2 hakitud küüslauguküünt
0.25 tl jahvatatud vürtsköömneid
1.25 dl õunamahla või valget veini
1 hakitud tomatit
4 dl kanapuljongit
1 hakitud banaan
hakitud koriandrit
soola ja musta pipart
Veereta sealihatükke jahus. Kuumuta potis õli tuliseks, lisa sealihatükid ning pruunista need ümberringi (u 3-4 minutit).
Lisa tükeldatud sibul, küüslauk, tšilli ja paprika ning prae pidevalt segades 3 minutit, kuni sibul on kergelt klaasjas. Prae seejärel veel 2 minutit.
Lisa vürtsköömned, vein, tomat ja puljong. Sega hoolega ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ning hauta tasasel tulel ilma kaaneta 15 minutit.
Lisa banaanid ning hauta veel 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri keedetud riisiga.
Retsept on mugandatud Food Networki lehelt (Cuban Pork and Banana Stew). Pildi tegi ZOOZI.
Kuuba sealiha-banaanihautis
Banaani lisamine hautatud sealihale annab sellele roale Kuuba meki.