175 g kooritud ja hakitud šalottsibulaid
75 g võid
75 g hakitud läbikasvanud suitsutatud peekonit
2 muna
435 g purk suhkruta kastanipüreed
200 g purk või vaakumpakend kooritud keedetud kastaneid
200 g tahket saia puru
40 g kimp värsket peterselli
riivitud muskaatpähklit
Hauta sibul võis koos peekoniga tasasel tulel klaasjaks, umbes 10 minutit.
Klopi munad ja lisa kastanipüreele. Haki kastanid jämedalt ning lisa muna-kastanipüree segule. Lisa saiapuru, petersell, sibula-või-peekoni segu. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga.
Kasuta umbes 5½-6 ½kg kalkunprae kaelaosa täitmiseks (kaalu täidis enne ära, sest see tuleb küpsetamisaja arvestamiseks kalkuni kaalule juurde lisada). Ülejäänud täidisest veereta pallikesed ja pane need enne küpsetamise lõppu umbes pooleks tunniks koos kalkuniga küpsema.
Retsept on Nigella Lawsoni raamatust "How to Eat" 1998 (Lidgate’s Chestnut Stuffing)
Kastanitäidis kalkunipraele