Kannelloonid spinati ja nelja juustuga

Cannelloni on torujas pastatoode, mis täidetakse ning küpsetatakse ahjus. Ricotta ja toorjuust teevad täidise hästi kreemjaks, mozzarella annab venivuse ja parmesan pikantse soolasuse.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

350 g värsket spinatit

250 g ricotta juustu

250 g Quark toorjuustu

25 g riivitud parmesani

100 g väherasvast mozzarella juustu kuubikutena

1 terve küüslaugumugul

2 punast paprikat

1 sl oliiviõli

1 tk suurt sibulat

700 g 'passata' tomatipüreed

20 g värsket basiilikut

riivitud muskaatpähklit

250 g värskeid lasanjeplaate või 12 cannelloni pastatoru

soola ja musta pipart

Valmistamine

Keera küüslauk kergelt fooliumisse ja pane koos paprikakaunadega 190-kraadisesse ahju 35-40 minutiks.

Rösti paprikad mustalaiguliseks. Pane paprikad kaussi, kata toidukilega ja lase jahtuda.

Kuumuta potis õli, lisa hakitud sibul ja hauta kaane all 10 minutit. Lisa tomatipüree ning kuumuta kaaneta potis 15 minutit.

Koori jahtunud paprikad, eemalda seemned ja haki peenelt. Lisa tomatikastmele koos ½ basiilikuga. Maitsesta, hauta 5 minutit ja pane kõrvale.

Pane spinat suurde potti ning kuumuta tugeval kuumusel, kuni spinat on "kokku kukkunud". Jahuta, suru tekkinud vedelik ja pane köögikombaini. Suru küüslauguküüntest juurde püree ja ülejäänud basiilik. Haki spinat, lisa ricotta, toorjuust ja ½ parmesanist. Maitsesta hoolega, lisa muskaat ja sega. Eemalda lõiketera ja lisa ½ mozzarellast.

Kata lasanjelehed keeva veega ja lase 2 minutit seista.

Määri ¼ tomatikastmest kergelt võitatud 18x25x6 cm ahjuvormi. Nõruta lasanjelehed ja kasta külma vee sisse.

Võta üks lasanjeleht ja raputa kuivaks. Pane kuhjaga supilusikatäis täidist ühe otsa peale, keera rulli ja pane vormi. Tee sama ülejäänud lasanjeplaatidega. (Kui kasutad cannelloni-torusid, siis suru täidis õõnsusesse).

Puista peale ülejäänud mozzarella, kata tomatikastmega. Puista peale ülejäänud parmesan. Küpseta 25 minutit 190-kraadises ahjus, kuni kaste "podiseb".

Juurde paku värsket salatit.

Roa võib valmistada eelmisel päeval ja külmkappi küpsetamist ootama panna.

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast Sainsbury's Magazine (December 2001, Spinach and four-cheese cannelloni)

LISA KOMMENTAAR

Homer
postitatud 22.11.2011 13:33

Otsides uusi ideid, leidsin selle retsepti, mis on kindlasti väga maitsev. Ainult kööki tuleb kaasata mustkuntsnik Houdini, et ca 2 kg täidist 12 canneloni sisse ära mahutada :)

Homer
postitatud 22.11.2011 16:00

Päris torude sisse nüüd 2 kg täidist pressida pole vaja - 700 g tomatikastet läheb ju torude alla ja peale, samuti osa juustust ;)