Röstitud küüslauk

Ahjus küpsetatud küüslauku saab kasutada mitmetes erinevates roogades. Nii võib määrida röstitud küüslauku nisuleivale, segada hapukoore hulka ja kasutada külma kastmena või Parmesaniga segatult lisada erinevatele pastaroogadele.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

terveid küüslaugumugulaid

oliiviõli

Valmistamine

Eemalda küüslaugu liitsibulatelt välimine kest, aga ära küüslauguküüsi koori. Lõika terava noaga küüslaugusibulatelt pealt viil ära (vt fotot; see aitab pärast küüslauguküünte sisu paremini kätte saada).

Aseta küüslaugud ahjupannile (või nt muffinivormi süvenditesse), nirista peale oliiviõli.

Kata küüslaugud fooliumiga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni küüslaugud on pehmed.

Lase veidi jahtuda, siis pigista pehme "küüslaugupasta" kestade seest välja.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR