Röstitud küüslaugusai

Seda Anni Arro retsepti kiitis ETV saates "Paar" presidendiproua Evelin Ilves. Röstitud küüslaugusai on eriti maitsev taluvõiga!

Kogus
viiele kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

1 sl kuivpärmi

1 dl vett

1 sl fariinsuhkrut

1.25 dl piima

150 g speltanisujahu (lihtjahu)

350 g nisujahu

1.5 tl soola

terve küüslauk

50 g võid

10 lehte salveid

oliiviõli

meresoola

rosmariini

Valmistamine

Eemalda küüslaugult lahtise paberi moodi kest ja küpseta küüslauku 200-kraadises ahjus 15 minutit. Võta välja, lase pisut jahtuda. Eemalda küüntelt kestad ja pigista sisu välja.
Sega kokku leige vesi, pärm ja suhkur ning lase 5 minutit seista.
Lisa jaokaupa soojendatud piim, jahu, sool, röstitud küüslauk.
Sulata potis või ja prae selles salveilehti - nii tuleb salvei maitse paremini esile. Lisa jahtunud sulavõi taina hulka ja sõtku jõuliselt, kuni moodustub elastne ja sile tainas. Kui juhtub, et tainas on liiga kleepuv, siis lisa pisut jahu.
Jäta tainas sooja kohta rätikuga kaetult tunniks ajaks kerkima.
Siis pane tainas töölauale ja sõtku paar minutit. Jäta veel 30 minutiks kerkima.
Vormi tainast lame päts ja mulju käenukkidega mõhnaliseks. Määri pind oliiviõliga ning puista üle meresoola ja rosmariiniga.
Küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit.

Loe veel:

Retsept on Anni Arro raamatust "Sepamaa talu köök"

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 14.04.2013 10:06

Arvatavasti on tegemist mingist briti allikast mugandatud focaccia-retseptiga (vt active dry yeast kasutusjuhend - meil saadaoleva kuivpärmiga pole vajalik; mainimata on, et kuivpärmi puhul peaks vedelik olema veidi kuumem; kuivpärm segada otse jahuga).

Triinpvr
postitatud 29.01.2017 17:32

Hmm, see retsept tuli välja kui panin otsingusse - koostisosad "kikerherned" ja liik "soolased küpsetised"....

Pille
postitatud 29.01.2017 19:35

Müstika, Triinpvr. Uurin asja (ja imestan, et kes sellise otsingupaari peale tuli :))