Tuunikala-kodujuustuseguga täidetud suured pastatorud.
16 lasanjeplaati või cannelloni pastatoru
2 karpi õliga tuunikalakonservi
1 porru
3 küüslauguküünt
4 sl nisujahu
4 dl piima
0.5 tl musta pipart
1 tl kuivatatud basiilikut
300 g kodujuustu
150 g riivitud juustu
3 tomatit
50 g riivitud juustu
Nirista tuunikalakonservi õli pannile ning kuumuta selles hakitud porrut ja küüslauku. Lisa jahu ja prae mõni minut.
Lisa vähehaaval piim ja kuumuta pidevalt segades paksenemiseni. Maitsesta pipra ja basiilikuga. Sega juurde tuunikalatükid, kodu- ja riivjuust.
Keeda lasanjeplaadid soolaga maitsestatud vees pehmeks - lisa vette veidi õli ja sega plaate, et nad kokku ei kleepuks.
Tõsta veidi jahutatud lasanjeplaatidele täidist ja keera rulli.
Aseta rullid võitatud ahjuvormi. Puista üle hakitud tomati ja riivjuustuga. Küpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit.
Serveeri värske salatiga.
Retsept ilmus ajakirjas Kodukiri (Oktoober 2003), siin veidi muudetud. Pildi tegi LIISI.
Head, kuid ei midagi üllatavat. Pigem lihtsalt valmistatav argiroog.
Kannelloonid tuunikala-kodujuustu täidisega
Tuunikala-kodujuustuseguga täidetud suured pastatorud.