Kiire aedviljavokk

Aedviljawok on maitsev omaette roana, aga sobib ka nt lisandiks grillkala või lambakarbonaadi juurde.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g spargelkapsast

3 küüslauguküünt

2.5 cm ingverijuurt

125 g porgandit

125 g suhkruherneid

1 kollane ja 1 punane paprika

3 sl maapähkliõli

2 sl aedviljapuljongit või vett

125 g minimaisi

1 sl austrikastet või sojakastet

4 talisibulat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese spargelkapsas ja murra väiksemateks õisikuteks. Koori ja haki küüslauk. Koori ja riivi ingverijuur. Koori porgandid ja lõika tikkudeks. Trimmi suhkruherned. Eemalda paprikatelt seemned ja tükelda.

Kuumuta õli wokis hästi kuumaks (n-ö suitsemiseni). Lisa küüslauk ja ingver ning prae pidevalt segades minut aega.

Lisa spargelkapsas, paprikad ja porgandid ja prae veel 5 minutit.

Lisa puljong, suhkruherned ja minimaisid ning prae pidevalt segades 3 minutit. Lisa austri- või sojakaste.*

Peenesta talisibul ja puista valmis roale. Maitsesta, sega veel kord läbi ja serveeri kohe.

Nipid ja soovitused:

  • Veganid peaksid kasutama sojakastet.
  • Eriti kiire versiooni jaoks kasuta Balbiino külmutatud köögiviljasegu "Panniroog", kus on pannil hästi kuumutamist taluvad spargelkapsas ehk brokoli, porgand, mais, suhkruhernekaunad ja seller. 

"Recipes for Pan or Wok" retseptikaardilt. Pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR