1 sl kalakastet (nam pla)
1 l kanapuljongit
10 cm kalganijuurt või 4-5 cm ingverijuurt
peotäis kahvrilaimilehte
400 g kookospiima
170 g šampinjone või šiitake seeni
1-2 tl Tai punast karripastat
1-2 laimi mahl
Serveerimiseks:hakitud värsket koriandrit
hakitud talisibulat
viilutatud punast tšillikauna
Lõika kanafilee 1-2 cm kuubikuteks, sega nam pla kalakastmega ning lase seni maitsestuda, kuni Sa puljongit valmistad.
Sega potis kanapuljong, sidrunhein, kalganirohi, kahvrilaimilehed. Kuumuta keemiseni, kata kaanega ning kuumuta tasasel tulel umbes 30 minutit. Kurna puljong läbi sõela, vala selge puljong tagasi potti.
Lisa kanafileetükid, õhukeselt viilutatud seened, kookospiim ja lusikatäis tai punast karripastat ning kuumuta umbes 10 minutit, kuni kana on küps.
Maitse - soovi korral lisa veel karripastat, kalakastet ja laimimahla.
Serveerimisel puista supile hakitud talisibulat, koriandrilehti ning viilutatud tšillipipart.
Retsept on kombineeritud mitmest erinevast Tom Kha Gai supist. Tom Kha Gai tähendab tõlkes "keedetud kalgani kana" ning selle magus-vürtsika supi sisse käivad kindlasti kookospiim, sidrunhein ja kana. Siia sisse EI käi kohustusliku elemendina krevetid vms.
Ideaalne teise päeva söök, peale ohtrat pidutsemist
Ainsa asjana polnud mul punast karripastat, panin rohelist, oli teine parajalt vürtsikas. Ja seened jätsin välja, kuna nad mulle antud supi juures lihtsalt ei meeldi.
Pole kaua aega teinud - maitses taevalikult. :)
Tere! Millalgi üsna alles oli Nami-Namis üleval üks teine Tom Kha Gai retsept (tšilli, ingveri ja konservšampinjonidega, kui õigesti mäletan). Kas seda oleks võimalik kusagilt saada? Hea lollikindel ja ülimaitsev oli, kahjuks unustasin endale kirja panna... Tänud juba ette!
Liblikas, vaata retsepti Kana-kookosesupp (nr 4703)
Midagi läks mu supis valesti, olen varem ka teinud mingi teise retsepti järgi, mis minu mäletamist mööda oli üsna sarnane. Igatahes sai mu supp mõru. Huvitav, mis selle küll mõruks tegi? Kasutasin galganit, kaffiri laimi ja sidrunheina kuivatatud variante. Ilmselt oli mõru maitse põhjus ühes neist... Koguseid panin ka üsna suvaliselt ilma retsepti jälgimata muidugi:P
Superluks!!! Mõrkjat maitset võib tekitada laim kui kasutada tavalist laimi, selle võiks supist peale natukest hoidmist välja võtta....ehk on ka nende laimilehtedega sama lugu. Mina panin seente asemel supisse külmutatud rohelise oa kaunu, mis olid eelnevalt keedetud ja pannil oliivõlis praetud....sobib hästi ja kõrvale võib keeta riisi, mida igaüks siis vastavalt soovile, kas supi sisse tõstab või kõrvale sööb....hea tõhus supp.
väga mõnus supp..head maitsed, õiged kogused.
Minu jaoks on paras 2 sidrunheinavart ja kindlasti mitte 10cm jupp ingverit (kui kalganit pole), pigem selline 3-4cm jupp. Ja kanafilee soovitan ka lõigata umbes 2-3cm pikkusteks ja 1cm jämedusteks ribadeks ning need tulikuumal pannil kiiresti pruunistada, seejärel segada nagu retseptis, aga kana praadimise jäägid loputada sörtsu kuuma veega puljongisse. Saab mu arust parem.
PS! Tegelikult tuleb kana fileeritud (ilma kondi, naha ja liigse rasvata) kintsulihast palju parem kui fileest, liha on hoopis mahlasem ja maistekam. ;)
sama suppi, krevettidega nimetatakse tom kha goong
Kuumutasin potis vee, lisasin tl sojat ja 4sidrunheina. Kuumutasin. Lisasin seened ja krevetid. Keetsin. Lisasin kookospiima ja seenepuljongi ja sl adzikat. Tulemus supernämma
Super hea maitsega supp!
Mul läks midagi valesti. Kookispiim kees tükiliseks
Tom Kha Gai e. Tai kookose-kanasupp
Populaarne vürtsikas kookose-kanasupp Taimaalt. PS Kui kasutad kuivatatud šiitake seeni, siis tuleks neid esmalt pool tundi kuumas vees leotada.