1 kg metssea kintsuliha
50 g seapekki
2 sibulat
1 porgand
soola ja musta pipart
Kaste:1 sl nisujahu soovi korral
1 dl punast veini
2-3 sl sidrunimahla
soola ja musta pipart
Puhasta metssealiha kelmetest, lõika liha ampsusuurusteks tükkideks. Soovi korral liha paar päeva marinaadis.
Lõika kodusea pekk kuubikuteks ja prae hautamisnõu põhjas. Saadud kuumas rasvas pruunista metssealihatükid ja ka hiljem lisatavad tükeldatud maitsejuured. Seejärel lisa sool, maitseained, vesi. Hauta tund-poolteist, kuni liha on pehme.
Lisa hautamisleemele vähese vedelikuga segatud jahu, keeda, maitsesta punase veini, pipra ja sidrunimahlaga.
Lisandiks keedetud või ahjukartulid, marineeritud aed- või puuvili.
Retsept on mugandatud Salme Masso koostatud raamatust "Kokaraamat" (1984). Pildi tegi Ilse, kes keetis kastme lihtsalt kokku, jahu ei lisanud.
Sai täitsa hea. Kaste oli eriti mõnus. Salme Massot võib täitsa vabalt kohalikuks Marcella Hazaniks kutsuda :D
Mul oli koodi liha ja sai 1,5 tunniga täitsa pehmeks. Küpsetasin 170 C juures ahjus. Pärast tõstsin liha välja , lisasin veini ja keetsin kastme alla ja lõpus veel kild võid läks ka kastme sissse. Kartulipuder oli kõrvale ja superlux ;)
Hautatud metssealiha
Salme Masso retsept metssealiha hautamiseks.