Hautatud metssealiha

Salme Masso retsept metssealiha hautamiseks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg metssea kintsuliha

50 g seapekki

2 sibulat

1 juurpetersell

1 porgand

soola ja musta pipart

1 loorberileht

Kaste:

1 sl nisujahu soovi korral

1 dl punast veini

2-3 sl sidrunimahla

soola ja musta pipart

Valmistamine

Puhasta metssealiha kelmetest, lõika liha ampsusuurusteks tükkideks. Soovi korral liha paar päeva marinaadis.

Lõika kodusea pekk kuubikuteks ja prae hautamisnõu põhjas. Saadud kuumas rasvas pruunista metssealihatükid ja ka hiljem lisatavad tükeldatud maitsejuured. Seejärel lisa sool, maitseained, vesi. Hauta tund-poolteist, kuni liha on pehme. 

Lisa hautamisleemele vähese vedelikuga segatud jahu, keeda, maitsesta punase veini, pipra ja sidrunimahlaga.

Lisandiks keedetud või ahjukartulid, marineeritud aed- või puuvili.

Retsept on mugandatud Salme Masso koostatud raamatust "Kokaraamat" (1984). Pildi tegi Ilse, kes keetis kastme lihtsalt kokku, jahu ei lisanud. 

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 02.08.2008 10:56

Sai täitsa hea. Kaste oli eriti mõnus. Salme Massot võib täitsa vabalt kohalikuks Marcella Hazaniks kutsuda :D

Ilse
postitatud 07.11.2016 18:11

Mul oli koodi liha ja sai 1,5 tunniga täitsa pehmeks. Küpsetasin 170 C juures ahjus. Pärast tõstsin liha välja , lisasin veini ja keetsin kastme alla ja lõpus veel kild võid läks ka kastme sissse. Kartulipuder oli kõrvale ja superlux ;)