Liha marineerimine

Vanemate loomade ja ulukite liha sageli marineeritakse enne toiduks valmistamist äädika-, hapu mahla või veinilahuses. Happe mõjul muutub liha muredamaks, lisatavad vürtsid ja maitseviljad annavad lihale hea maitse. Eriti oluline on liha marineerimine enne praadimist ja küpsemist, sest selline liha küpseb kiiresti.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 l vett

soola

1 sl suhkrut

1 sl riivitud või hakitud juurpeterselli või juursellerit

1 väiksem sibul

1 õun

0.5 sidrunit

3 tera musta pipart

2 tera vürtspipart

1 nelk

1 loorberileht

1 sl 30% äädikat

Valmistamine

Tavaline äädikamarinaad 2-3 kg liha marineerimiseks:

Keeda tükeldatud aed- ja puuvili ning maitseained vees pehmeks. Lisa äädikas. Saad nõrgalt hapu marinaadi. Jahuta ja vala puhastatud ja pestud ulukilihale, nii et see liha täielikult katab. Hoia liha külmas 1-4 päeva.

Salme Masso retsept. 

LISA KOMMENTAAR