Vanemate loomade ja ulukite liha sageli marineeritakse enne toiduks valmistamist äädika-, hapu mahla või veinilahuses. Happe mõjul muutub liha muredamaks, lisatavad vürtsid ja maitseviljad annavad lihale hea maitse. Eriti oluline on liha marineerimine enne praadimist ja küpsemist, sest selline liha küpseb kiiresti.
Tavaline äädikamarinaad 2-3 kg liha marineerimiseks:
Keeda tükeldatud aed- ja puuvili ning maitseained vees pehmeks. Lisa äädikas. Saad nõrgalt hapu marinaadi. Jahuta ja vala puhastatud ja pestud ulukilihale, nii et see liha täielikult katab. Hoia liha külmas 1-4 päeva.
Liha marineerimine
Vanemate loomade ja ulukite liha sageli marineeritakse enne toiduks valmistamist äädika-, hapu mahla või veinilahuses. Happe mõjul muutub liha muredamaks, lisatavad vürtsid ja maitseviljad annavad lihale hea maitse. Eriti oluline on liha marineerimine enne praadimist ja küpsemist, sest selline liha küpseb kiiresti.