Metsseapraad

Salme Masso juhised metsseaprae valmistamiseks.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg metssealiha

vett

1 porgand

1 juurpetersell

1 sibul

soola ja musta pipart

Valmistamine

Hõõru puhastatud ja pestud metssealiha soolaga, pane äärisega pannile, vala juurde veidi vett ja küpseta ahjus 1,5-2 tundi. Küpsemise ajal kasta praadi praeleemega.

Umbes tund pärast küpsetamise algust lisa pannile porgandi-, peterselli- ja sibulaviile.

Nipid ja soovitused:

  • Vanema metssea liha võib enne kasutamist 1-2 päeva marinaadis hoida.
  • Kastmeks sobivad praeleem, veini- või keedisekaste.

Lisandiks keedetud kartulid, hautatud aedvili, toorsalatid, marineeritud aed- või puuviljad.

Retsept on Salme Masso (koost.) raamatust Kokaraamat, 1984. Retsepti testis ja pildi tegi Liina Vahter.

LISA KOMMENTAAR

Vernanda
postitatud 19.03.2017 16:12

peale liigse peki eemaldamist oli täitsa nitsevoo. kui ainult lapse vinugmine välja jätta. teeme veel!

Oeh
postitatud 26.12.2023 21:24

Mõtetu retsept. Küpsetamis aega pole.

Pille
postitatud 27.12.2023 08:08

Palun edaspidi prillid ette panna. Avalauses on kenasti kirjas, et "küpseta ahjus 1,5-2 tundi".

Külli
postitatud 28.12.2023 14:22

Mis temperatuuril?