Ühepajatoit sea- või lambalihaga

Kõige klassikalisem viis korraliku ühepajatoidu valmistamiseks.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

750 g pehmet taist sealiha või lambaliha

1.5-2 sl rasva

kuuma vett või puljongit

5-6 porgandit

1 kaalikas

1 sibul

750 g värsket kapsast

1 kg kartulit

soola

Valmistamine

Pruunista liha rasvaines kergelt keedunõus. Vala lihale kuuma vett või puljongit, maitsesta soolaga ja hauta poolpehmeks.

Puhasta köögiviljad, tükelda lõikudeks (kartulid jäta terveks). Lisa pehmeks keemise järjekorras lihale: porgandid, kaalikad, sibul, värske kapsas, kartulid. Hauta nõrgal tulel kaane all, kuni kõik toiduained on pehmed.

Lauale anna koos hautamisleemega.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

didi
postitatud 07.06.2007 19:07

hea kindel retsept :-) ma panen pruune šampinjone ka vahel hulka.

Hexy
postitatud 15.11.2015 17:56

Mina kasutasin hakkliha, meie perele väga maitses.

Sirje Veski
postitatud 30.04.2017 15:06

Parimad palad potis: pekikuubikud & porgandid :) :D

Ilse
postitatud 09.08.2017 23:51

Pekk on maitsete kandja ;) Seepärast ongi pekisemad toidud maitsvamad kui lahjad lurrid ;)

Inge Hurt
postitatud 10.08.2017 08:02

Lemmik toit!

tiita
postitatud 11.02.2024 21:42

Kasutasin sea küljeliha ja 750 ml valmis keedetud loomaliha puljongit. Hiljem lisasin juurde vett kui kõik asjad olid ahjupotis. Tulemus oli erakordselt hea ;)