Lihaseljanka

Salme Masso retsept lihaseljanka valmistamiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl tükeldatud sibulat

2 sl võid

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

3 väikest hapukurki

2 l puljongit

soola ja musta pipart

loorberilehte

1 sl hakitud kappareid

200 g keedetud veiseliha või sealiha

100 g viinerit või sardelli

4 sl hapukoort

hakitud maitserohelist

soovi korral viilutatud sidrunit

Valmistamine

Kuumuta sibulad võiga, veidi hiljem lisa tomatipüree, tükeldatud hapukurgid ja maitseained ning hauta koos 5-10 minutit.
Vala juurde kuum puljong, keeda läbi. Lisa tükeldatud liha, vorst ja sink. Kuumuta veel kord keemiseni.
Lauale andmisel lisa supisse hapukoor, maitseroheline ja soovi korral sidruniviile.

Retsept on Salme Masso (koost.) raamatust Kokaraamat, 1984. Pildi tegi H_S.

LISA KOMMENTAAR

h_s
postitatud 17.02.2011 16:38

Harilik seljanka, mis teisel päeval maitses isegi paremini.