Roheline tomatimoos

Rohelistest tomatitest valmistatud paks moos sobib idamaiste roogade lisandiks ja pajaroogade maitsestamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1.5 kg rohelist tomatit

2 punast paprikat

0.75 dl 10% e. 0.5 dl 24% äädikat

2.25 dl vett (kangema äädika puhul 2.5 dl)

9 dl suhkrut

3 kaneelikoort

1 tk jupp kuivatatud ingverijuurt

1 tl nelki

Valmistamine

Keeda äädikat, vett, suhkrut, kaneeli, ingverit ja nelki kaane all tasasel tulel 10 minutit. Eemalda maitseained.

Pese tomatid ja paprikad ning lõika viiludeks. Pane potti marinaadi sisse ja keeda 10 minutit kaane all. Sega paar korda, et segu põhja ei kõrbeks.

Kalla moos kuumadesse pestud purkidesse ja sulge. Säilita jahedas.

Loe veel:

Finfoodi retsept (Tomaattihillo). Pildi tegi TRIIN.

LISA KOMMENTAAR