Rohelistest tomatitest valmistatud paks moos sobib idamaiste roogade lisandiks ja pajaroogade maitsestamiseks.
1.5 kg rohelist tomatit
2 punast paprikat
0.75 dl 10% e. 0.5 dl 24% äädikat
2.25 dl vett (kangema äädika puhul 2.5 dl)
9 dl suhkrut
3 kaneelikoort
1 tk jupp kuivatatud ingverijuurt
1 tl nelki
Keeda äädikat, vett, suhkrut, kaneeli, ingverit ja nelki kaane all tasasel tulel 10 minutit. Eemalda maitseained.
Pese tomatid ja paprikad ning lõika viiludeks. Pane potti marinaadi sisse ja keeda 10 minutit kaane all. Sega paar korda, et segu põhja ei kõrbeks.
Kalla moos kuumadesse pestud purkidesse ja sulge. Säilita jahedas.
Finfoodi retsept (Tomaattihillo). Pildi tegi TRIIN.
Roheline tomatimoos
Rohelistest tomatitest valmistatud paks moos sobib idamaiste roogade lisandiks ja pajaroogade maitsestamiseks.