Praetud nuikapsas

... ehk nuikapsašnitsel

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

nooremaid nuikapsaid

muna

riivsaia

praadimiseks võid

Serveerimiseks:

riivitud juustu - nt

Kolotsi talu kitse- ja lehmapiimajuustu

Valmistamine

Koori noored nuikapsad, pese ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja lase jahtuda.

Jahtunud nuikapsad lõika viiludeks. Kasta lahtiklopitud munasse, veereta riivsaias ja prae võis mõlemalt poolt helepruuniks.

Praetud nuikapsaviiludele puista peale riivitud juust.

Loe veel:

Inspireeritud Salme Masso retseptist, pildi tegi Juta Kübarsepp (Kodu&Aed, juuni 2020).

LISA KOMMENTAAR

Domori
postitatud 14.07.2011 15:42

Sobib süüa iseseisva roana või lisandina lihale. Maitse on igati hea. Lisasin ka veidi jahu, st enne munas keeramist, keerasin nuikapsa tükke ka kergelt jahus, et muna paremini haakuks.

Pille
postitatud 29.07.2020 17:10

Domori saadetud foto:

Tiina
postitatud 01.07.2019 19:54

Väga mõnus roog. Ka ilma juustuta.

Pille
postitatud 29.07.2020 17:14

Imemaitsev ja mõnus nuikapsaroog!