1 sl õli
500 g kana kintsu- või rinnafileed
1 suur sibul
3 (erivärvilist) paprikat
400 g purk konservitud purustatud tomateid
2-3 sl hakitud peterselli ja/ või murulauku
soola ja musta pipart
Lõika kanafileed peenikesteks ribadeks. Koori sibul, lõika pooleks ja seejärel viiludeks. Poolita paprikad, puhasta seemnetest ja lõika peenikesteks ribadeks. Haki petersell.
Kuumuta pannil õli, lisa kanatükid ja sibulaviilud ning pruunista kiiresti kergelt. Lisa paprikad, kuumuta 3-5 minutit. Lisa tomatid ja petersell, maitsesta soola ja pipraga. Kata pealt kaanega ja kuumuta madalal kuumusel 15 minutit (võib ka kauem; kui kaste liiga vedel tundub, võid mõned minutid ka ilma kaaneta kuumutada).
Serveeri värske salati ja keedetud riisi või kartulitega. Kaunistuseks puista peale veel veidi peterselli.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Hea kerge, kiiresti valmiv argiroog, maitseb kogu perele!
Väga maitsev ja kiire kõhutäis.
Lihtne pereeine, meeldis üldiselt kõikidele pereliikmetele.
Maitsev õhtusöök sai, sõime kartuliga.
Natuke värvi siia:
Meie pere lemmik. Tegin ka mitu korda, väga hea maitsev. Eriti kõrval riisiga, nii kui keedukartul.
Lemmikroog kanast
Kana-paprika panniroog
Kasuta erivärvilisi paprikaid; lihaks sobib nii kana rinna- kui ka kintsufilee.