Seene-kartulipirukas

Shepherd's Pie tüüpi küpsetis ehk siis kartulipudru-seenevorm.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg jahusemaid kartuleid

50 g võid

1 dl kuuma piima

2 muna

50 g parmesani

Täidis:

500 g värskeid (pruune) šampinjone või muid seeni või austerservikuid

50 g võid

2 küüslauguküünt

2 sl hakitud peterselli

200 g tugevamaitselist juustu

Valmistamine

Keeda koorega kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Koori kartulid ja suru või ja kuuma piimaga pudruks. Sega juurde munad ja 2/3 parmesani juustust.

Kartulite keemise ajal lõika seened paksudeks viiludeks või sektoriteks. Prae seeneviilud ja hakitud küüslauk võis kuldseks. Maitsesta peterselli, soola ja pipraga.

Võita 23 cm läbimõõduga ahjuvorm. Laota pool kartulipudrust vormi põhjale, kartulitele kuubikuteks lõigatud juust. Kata juustutükid seentega, peale määri ülejäänud kartulipuder. Puista peale parmesani juust. 

Küpseta 190-kraadises ahjus pool tundi, kuni pirukas on pealt kuldne.

Retsept on mugandatud briti autori Nigel Slateri raamatust "Real Food" (1998, Mushroom and Potato Pie). Pille versioon ilmus ka ajakirjas Pere ja Kodu, pildi tegi Hele-Mai Alamaa.

LISA KOMMENTAAR