Viinerikaste

Lihtne viinerikaste sobib kartulipudru, toorsalati ja marineeritud peediga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g viinereid

1 väike sibul

õli

2 sl nisujahu või riisijahu

5 dl vett

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 tl sojakastet

musta pipart

hakitud peterselli

Valmistamine

Tükelda viinerid ja sibul, pruunista mõlemad kergelt pannil. Puista peale jahu, sega. Eemalda pann korraks tulelt, lisa vesi ja sega läbi.

Pane pann uuesti tulele, lisa tomatipasta ja sojakaste, maitsesta ja keeda tasasel tulel 10-15 minutit. Valmis kastmele puista peale peterselli.

Serveeri keedukartulite või kartulipudru, toorsalati ja marineeritud peediga.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta paksendamiseks riisijahu ning maitsestamiseks kindlasti gluteenivaba sojakastet (nt Tamari). 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Diana
postitatud 26.05.2011 10:52

10-15 minutit kastet keeta nüüd küll päris õige ei ole :S

Locksleyrobin
postitatud 29.03.2023 17:54

Õige, max 5 minutit

Hexy
postitatud 02.01.2013 17:52

Maitse oli päris hea, sõima tatraga.

Kris
postitatud 12.01.2014 15:38

Varem ei olnud selle peale tulnud, et võiks tomatipastat ja sojakastet lisada. Panin vett ja piima 50:50 ning natuke koort ka. Väga maitsev tuli. Teen teinekordki :)

Kriibukraabu @ Perekool
postitatud 24.08.2014 16:25

Tegime, kõrvale sõime peedisalatit ja kartulit.

Liina
postitatud 03.09.2015 10:43

Pilt aastast 2010: