Riis peab olema täiesti jahtunud - soojast riisist tehtud roog jääb kleepuv!
1.25 dl valget basmatiriisi
2.25 dl keeva vett
soola
1.5 sl maapähkliõli
0.5 peenestatud sibulat
1 suur klopitud muna
1 pikuti poolitatud ja peenestatud talisibulat (nii roheline kui ka valge osa)
2 tl jaapani sojakastet
Keeda riisi kaetud potis kergelt soolases vees (1 osa riisi, 2 osa vett), keetmise ajal ära sega, sest siis eraldub tärklis.
Kuumuta pool õlis pannil hästi tuliseks. Lisa sibulad ja prae kiiresti pidevalt segades 3 minutit, kuni sibulad on kergelt kuldpruunid.
Lisa ülejäänud õli, kuumuta hästi tuliseks ja lisa riis. Prae pidevalt segades umbes 30 sekundit.
Jaota ained ühtlaselt pannile ja kalla peale lahtiklopitud munad. Jätka praadimis, pidevalt segades, kuni muna hüübima hakkab.
Nüüd lisa talisibul ja sojakaste ning sega hoolega läbi. Serveeri vokkpannis valmistatud kana ja seentega vms. Briti kokandusguru Delia Smithi retsept (Stir-fried Rice with Egg and Spring Onions), pildi tegi Juta Kübarsepp.
Minu uus lemmik riisiroogade seas.
Praetud riis muna ja talisibulaga
Riis peab olema täiesti jahtunud - soojast riisist tehtud roog jääb kleepuv!